Jövőre érkezik a Google okosórája

Az Android Wear termékmenedzsere, Jeff Chang a The Verge-nek adott exkluzív interjúban erősítette meg, hogy a Google valóban készül hordható okoseszközzel, élből kettővel. Ez egybevág az eddigi feltételezésekkel, a Swordfish és Angelfish fedőnevű órák Evan Blass által kerültek elő ősszel a Twitteren, valószínűsítve, hogy a két készülék a 2017-re halasztott Android Wear 2.0 referenciaeszközeként kerül bemutatásra. És Evan nem tévedett, ez pontosan így fog történni: a keresőóriás saját órái lesznek az elsők, amelyek az új platformmal kerülnek forgalomba.


[+]

A Google nem mellékes célja megcáfolni azt a statisztikák által is alátámasztott vélekedést, hogy az okosórákra alapvetően nincs igény, illetve szűk körű, igen specifikus igény mutatkozik csak a hordható eszközökre úgy általában. Az időmérőket egy olyan, Chang által megnevezni nem kívánt gyártóval közösen készítik, akinek már van tapasztalata az ilyen jellegű eszközök fabrikálásában, egyúttal ez a gyártó adja majd a márkanevet is, tehát nem Google vagy Pixel brand alatt kívánják bemutatni a jövő év elején várható kütyüket.

LG Watch Urbane
[+]

A 2.0-s rendszerfrissítéstva legtöbb, már létező készülék is megkapja a referenciamodellek bemutatása után. Az Android Wear következő generációja már magába foglalja az Android Pay és a Google Pixellel érkezett Google Assistant funkciókat, már amelyik hardver erre alkalmas. A továbbfejlesztett platform saját alkalmazásboltot is kap, amelyben önállóan, csatlakoztatott készülék nélkül is működő applikációk is elérhetők lesznek.


[+]

Az ötödik és egyben utolsó fejlesztői verzió januárban érkezik, mind Android, mind iOS rendszerre. Chang jelezte, hogy a 2.0-s rendszer mutat eltéréseket a két platformon, de továbbra is kompatibilisek lesznek egymással. A támogatott, illetve megfelelő hardverrel bíró készülékek listája a következőképpen alakul:

Jeff Chang bizakodó a műfaj és a platform jövőjét tekintve, a januárban tartandó las vegasi CES-en további gyártópartnerek bemutatása mellett új eszközök bejelentésére is számíthatunk. A Google termékmenedzsere szerint a cég szoftverének széleskörű adaptálhatósága és változatos hardveres környezetben való alkalmazhatósága lehetővé teszi a legkülönfélébb felhasználói igények kielégítésére képes eszközök kialakítását, ami középhosszú távon kedvező irányba fogja befolyásolni a hordható eszközök piaci szereplését.

Azóta történt

Előzmények

  • Google Pixel - más közönségre képpontosít

    Teljesen új filozófiával lépett elő valódi mobilgyártóvá a Google, ám a márkaterméket nem az ökoszisztémájából kiragadva lenne érdemes értékelni, főleg nem itthon.

  • Meghalt a Nexus, éljen a Pixel!

    Új névvel és divatmajmoló formával kaphatók az idei Google mobilok. De hogy jutottunk el a Nexus 4 piacrengető árazásától a több százezres Pixelekig, és mi jár a mesterséges intelligencia fejében?

  • Okosóra is érkezik a Googletől

    A keresőóriás belehúzott a saját gyártású eszközök műfajába, a korábban prototípusként kiszivárgott renderképek egyre valóságosabbnak tűnnek.

  • Android Nougat rendszerbemutató

    Kivesézzük a legújabb zöld robotos verzió minden csínját-bínját, beleértve az osztott képernyős elrendezést, az újfajta értesítéseket és a fájlszintű titkosítást.

Hirdetés