IFA 2016: Három színben érkezik az Asus ZenWatch 3

Különleges tartozékokkal és számtalan testreszabási lehetőséggel büszkélkedtek a tajvani gyártó emberei, 70 000 forint körüli ára pedig nem teszi a legdrágább okosórává.

Hirdetés

Kör alapú okosórát mutatott be az Asus a mai sajtótájékoztatóján, a ZenWatch 3 nem sokkal a Zenfone 3-mobilok  után látott napvilágot. Stílus szempontjából jól láthatóan követi elődjét, és a stílusos, elegáns órák kedvelőinek próbál kedveskedni a külsejével, noha lépésszámláló és aktivitáskövető is került bele, és adott esetben szilikon szíjjal is elérhető. Külső borítása rozsdamentes acélból készült, amihez igény szerint komoly megjelenést kölcsönző bőrszíjat társíthatunk. A fegyverszürke, ezüst vagy rózsaarany színárnyalatú ZenWatch 3-ra 400 x 400 pixeles, 1,39 hüvelykes AMOLED kijelző került, ami 287 ppi-s képpontsűrűségre enged következtetni, az érintőüveg védelméről Corning Gorilla Glass réteg gondoskodik.

Berlinben mutatkozott be a ZenWatch 3.
Berlinben mutatkozott be a ZenWatch 3. [+]

Az Asus maradt az Android Wear-platformnál, méghozzá egy Qualcomm Snapdragon Wear 2100 (APQ8009w) társírásával, a korábbi Snapdragon 400 lecserélése állítólag nagyon jó hatást tett a 340 mAh kapacitású akkumulátor teljesítményére, így átlagosan két napig megy majd töltés nélkül a ZenWatch 3. Ez a teljesítmény még mindig nem hangzik annyira acélosan, viszont HyperCharge névre hallgató gyorstöltés sokat segíthet az üzemidő megítélésben, állítólag ugyanis 15 perc alatt képes 60%-ra feltölteni az akkumulátort. Ha valaki kevesellné az ebből adódó lehetőségéket, az megvásárolhatja hozzá a 40%-os extra kapacitást nyújtó külső akkumulátort, amivel néhány millimétert hízik az alapvetően 10 milliméter vastagságú óra.

Az extra akkumulátor 40%-kal növeli az üzemidőt.
Az extra akkumulátor 40%-kal növeli az üzemidőt. [+]

512 megabájt RAM és 4 gigabájtos belső tároló került a kütyübe, vezeték nélküli adatkommunikációra pedig Bluetooth 4.1-et és WiFi-t is használhatunk. Egy okosóránál nem elhanyagolható szempont a víz- és porállóság sem, az IP67-es ipari szabvány teljesítése mindenképp örömteli az óra esetén. Az Asus saját FaceDesigner szoftverével több mint 50 egyedi Watch Face-t telepíthet és szabhat testre a ZenWatch 3 felhasználója, és egy fejlett fitnesz-appot is ígértek hozzá.

A 229 eurós ár nem tűnik elrugaszkodottnak.
A 229 eurós ár nem tűnik elrugaszkodottnak. [+]

Tartozékok szempontjából nem csak a külső akkumulátor számít érdekesnek, hanem a mágneses töltő és a hozzá tartozó támasz is, amivel akár éjjeli óraként is bevethetjük az AMOLED kijelzős terméket. 229 eurós ára nagyságrendileg 70 000 forintos összeget jelent, a piaci megjelenés időpontjáról azonban még nem árultak el semmit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés