Android Weart futtat a Fossil Q Founder

Számos ékszer és ruházati kellék mellett az amerikai Fossil az óráiról is ismert, és reményeik szerint hamarosan az okosórái kapcsán is emlegetni fogják. A minap ugyanis nem kevesebb, mint hét kütyüt mutattak be a nagyközönségnek, bár közülük csak egy teljes értékű, nyílt operációs rendszert futtató okosóra, méghozzá a Q Founder.

Bőr és fémszíjjal is elérhető lesz a Fossil Q Founder
Bőr és fémszíjjal is elérhető lesz a Fossil Q Founder (forrás: DigitalTrends)

Egyelőre igen kevés információt tudni a készülék méreteiről és pontos hardveres képességeiről, azt mindenesetre a Fossil megerősítette, hogy az óra a Google operációs rendszerét, az Android Weart futtatja, és a komponensek egy részét az Intel szállítja. A Q Founder az LG Watch Urbane és a Huawei Watch nyomdokain haladva a klasszikus megjelenésű, kerek előlapos órák formavilágát követi. Az egyik kép alapján úgy tűnik, hogy a színes kijelző a Motorola Moto 360-hoz hasonlóan nem fogja beteríteni az óralap teljes területét; legalulra alighanem a fénymérő került.

A Fossil Q Founder is „laposkerekű kijelzővel” érkezhet: az óra legalján nem látszanak az jelölések.
A Fossil Q Founder is „laposkerekű kijelzővel” érkezhet: az óra legalján nem látszanak az jelölések. [+]

A Fossil igérete szerint a Q Founder még idén, a karácsonyi vásárlási szezon előtt megérkezik, és 275 dollárba fog kerülni az Egyesült Államokban. Más régiókról egyelőre nem esett szó. A többi Q-szériás eszköz vagy aktivitáskövető karperec (Q Reveler, Q Dreamer, Q Activity, Q Curiosity) vagy értesítésjelző óra (Q Notifications, Q Grant). Az utóbbi megtartja a hagyományos óralapot, és kétoldali, színes ledekkel, illetve rezgéssel jelez a bejövő hívások, az emailek, az SMS-ek vagy más értesítések esetében. A Q Grant vasárnaptól lesz elérhető, méghozzá 175 és 195 dollár közötti áron.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Watch - pontosan egy klasszikus

    Okos, gyönyörű, érzi a szívdobbanásom és gondosan felügyeli minden lépésem. Ez nem az eszményi feleség, hanem csak egy okosóra. De abból az eddigi legszebb.

  • Sony Smartwatch 3 - fél lábon is megáll

    Befutott hozzánk a japánok első Android Wear rendszert futtató okosórája, mi meg kifutottunk vele az erdő szélére, hogy fitnesz képességeit teszteljük, hiszen GPS is került bele.

  • LG G Watch - minden kezdet nehéz

    Az Android Wear platform még nagyon friss. Egyelőre három olyan modellről tudunk, ami ezt használja, ezek közül az LG termékét kaptuk rövid időre kölcsön.

Hirdetés