2018. január 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tartozékok rovat

Két új Android Weart futtató óra érkezett a Fossiltól

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Fossil

A tavalyi Q Finder mindjárt két folytatást is kapott a Fossiltól a Q Wander és a Q Marshal személyében, továbbra is Android Wear rendszerrel.

Nemcsak az okoseszköz gyártók merészkednek az okosórák viszonylag új területére: a klasszikus karórás szereplők is kezdenek észbe kapni, erre példa a tavaly bejelentett Fossil Q Finder, melynek két utódját a héten jelentette be a sokrétű amerikai vállalat, egyaránt kerek kijelzővel. A Fossil a felhasználó visszajelzések alapján úgy döntött, hogy a kerekdedebb és visszafogottabb kerettel megáldott Q Wander és a masszívabb Q Marshal is elérhető lesz 44, illetve 46 milliméteres órarésszel, így a felhasználó dönthet, hogy a kisebbik, avagy a nagyobbik felel meg inkább az ízlésének. Szíjból bőr, fém és szilikon közül lehet majd választani, és persze az órarész is több színben elérhető lesz, a Marshal többek között kékben.

A Fossil Q Wander (balra) és a Q Marshal (jobbra)
A Fossil Q Wander (balra) és a Q Marshal (jobbra)

Android Weart futtató órák lévén támogatott a mindig aktív kijelző, a Google Now szolgáltatások, a cserélhető virtuális óralapok és a többi, megszokott funkció, csatlakozni pedig lehet androidos és iOS-es mobilhoz egyaránt. Újdonság a korábbinál vékonyabb, vezetékmentes töltő, azaz kábelt nem kell majd a Q Wanderre vagy a Q Marshalra kötni, az viszont még nem árulta el a Fossil, hogy mekkora a telep és milyen szenzorok lapulnak a fémházban. A Mashable mindenesetre úgy tudja, hogy mindkét változat 275 dollárba fog kerülni (75 ezer forint), és a Q Founderhez hasonlóan a telefonra bejövő hívást az óráról is lehet majd fogadni. A megjelenés valamikor még idén várható, ennél pontosabbat azonban a gyártó nem közölt.

Gyártók, szolgáltatók

Hirde​té​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.