Ezt tudni a közelgő Google / LG okosórákról

Több forrásból is úgy hallani, hogy az Android Wear platform egyik legjelentősebb szintlépése február 9-én következik, és egy lista is kijutott az erre frissülő, szép számú modellekről. A VentureBeat információi szerint két új óra már kifejezetten a Android Wear 2.0-ra lett kifejlesztve, méghozzá a Google és az LG összefogásával. A Watch Sport lehet a tekintélyesebb darab 14,2 milliméterre tippelt vastagságával és várható szívósságával, míg a Watch Style a nevének megfelelően a stílusra mehet rá és 10,8 milliméter vékony lehet.

LG Watch Urbane
Az LG az okosórák világában is rutinos: a képen a Watch Urbane látható [+]

A Watch Sport ígérkezik a zászlósórának, ha megengedhetem a jelzőt, méghozzá 1,38 hüvelykes, 480 x 480 pixeles, kör alakú plasztik OLED megjelenítővel. A Watch Style-nak ezzel szemben a hírek szerint 1,2 hüvelykes és 360 x 360 pixeles kijelzővel kell beérnie. Memóriából is az előbbi kaphat többet (768 vs. 512 megabájt RAM), akárcsak milliamperórából (430 mAh vs. 240 mAh), ez már tekintélyesebb eltérés. Közös lehet viszont a 4 gigabájtos tároló, valamint a WiFi és a Bluetooth kapcsolat.

Tavaly kiszivárgott „Nexus okosóra” renderképek
Tavaly kiszivárgott „Nexus okosóra” renderképek (forrás: VentureBeat) [+]

Mindezt a Sport GPS vevővel, NFC-vel, pulzusszám mérővel, LTE-képes hálózati antennával és Android Pay tudással támogathatja meg. A kezelés az Apple Watch-hoz hasonlóan, tekerőgombbal, azaz nem a Samsung Gearrel népszerűvé vált lünettával történhet, no és persze érintésekkel, a Google pedig Assistant segédjét is biztosítja. A Watch Sport IP68-as, a Watch Style pedig IP67-es por- és vízálló minősítést kaphat. Amerikában állítólag már a bejelentés másnapján kosárba lehet ezeket az órákat helyezni, míg máshol pár hét türelemmel kell lenni. Az MWC-n a tippek szerint mindkét modell kint lesz.

Azóta történt

  • Lencsevégen a két LG okosóra?

    A Watch Sport és a Watch Style várhatóan a két hét múlva esedékes Android Wear 2.0 eseményen mutatkozik be.

  • Okosórával készül a ZTE

    A Google megígérte, hogy az Android Wear 2.0 elstartolása számos új eszközt fog hozni, a kínai gyártó Quartz névre hallgató terméke lehet az egyik.

  • Itt az Android Wear 2.0 és a két új LG Watch

    Egy sor régebbi okosóra is megkapja a legnagyobbnak titulált Android Wear rendszerfrissítést. Bemutatkozott az LG Watch Sport és a Style, mindkettő roppant mutatós lett.

Előzmények

Hirdetés