Huawei Watch - pontosan egy klasszikus

Bevezető

Hölgyeim és uraim, most érkeztünk el arra a pontra, hogy egy okosóra végre úgy néz ki, ahogyan mindig is ki kellett volna néznie. Igazából ha azt nézzük, hogy a normál órák milyen régóta úgy néznek ki, mint ahogyan jelenleg ismerjük őket, akkor egész gyorsan eljutottunk oda, hogy az eleinte tohonya, vastag, négyzetes és esetlen próbálkozások után most egy kecses, pofátlanul szép, roppant elegáns szerkentyűt hordok a csuklómon, amit — be kell valljam — kifejezetten kedvelek. Mondjuk egy fillért sem fizettem érte és persze vissza is kell adnom, így nyilván könnyebb.


[+]

Az MWC-n mutatta be a Huawei az első okosóráját (a TalkBand két generációját nem tekinthetjük annak), és rögtön olyat alkottak, hogy szerintem a Samsung, az LG és a Lenovo gerilla mérnökkommandósokat küldött volna oda megvizsgálni a kiállított darabot, de valószínűleg nem véletlen, hogy pont az óra nem volt kitéve a publikus standon, csak a mindenféle autentikációs protokollon átesett partnerek és sajtómunkások által látogatható, zárt Huawei-minibirodalom területén lehetett megnyomkodni. Ott történt, hogy Legendd és jómagam némi időt töltöttünk el azzal, hogy az állunkat keresgéltük a pihepuha padlószőnyegen, pedig akkor még csak a jól ismert demo Android Wear futott a kirakott példányon.

Ezen a kis "párnán" nyugszik a dobozában levő Watch
Ezen a kis "párnán" nyugszik a dobozában levő Watch [+]

Aki esetleg átaludta volna az utóbbi évek okosórás fejlődéstörténetét, annak érdemes tudnia, hogy kezdetben vala a connected watch, ami egy hagyományos óra, egy Bluetooth modul és egy digitális kijelző kereszteződéséből jött létre, élharcosa volt a Sony Ericsson (és a Fossil), ma pedig mondjuk a Martian csinál ilyesmit. Aztán jött a Pebble minden idők legsikeresebb közösségi finanszírozós kampányával, ami miatt a nagyobb cégek is ráeszméltek arra, hogy talán van értelme megcsinálni a csuklón hordható másodlagos kijelzőt, volt egy furcsa próbálkozás az LG-től (akkor még azt gondolta mindenki, hogy teljes értékű telefont kell a csuklóra kicsinyítve rászerelni), végül a Samsung dobta be az első, valóban okosórának nevezhető terméket Galaxy Gear néven. És ez alig két éve történt.

Az első bekapcsolás után az Android Wear mindenféle nyelveken üdvözli a júzert
Az első bekapcsolás után az Android Wear mindenféle nyelveken üdvözli a júzert [+]

Úgyhogy megrázta magát előbb a Google, megcsinálták az Android Wear platformot, hogy ezt a piacot is felzabálják OS szempontjából, jöttek is LG és Samsung termékek, valamint végre a kör alakú kijelző is előkerült (Moto 360), végül pedig összeszedte magát az Apple is, noha az megint egy másik történet és kategória. Mind megközelítésben, mind árazásban. Illetve, khm, izé, nos, árazásban azért a többieknél is vastagon fog a cerka, most pedig itt van a Huawei Watch (vaskos köteg pénzért cserébe), ami az androidos vonalon eddig felbukkant okosórákat villámgyorsan zárójelbe is teszi, legalábbis a külső kapcsán egészen biztosan. Az történt, amire nem számított senki: egy kínai cég gyártja jelen pillanatban a világ legszebb okosóráját. Egy olyan kínai cég, amelyik öt éve még szolgáltatók számára bérgyártott filléres telefonokat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Android Weart futtat a Fossil Q Founder

  A legújabb Android Wear operációs rendszert futtató okosóra a Google, az Intel és a Fossil összefogásának eredménye. Az óragyártótól más okoskiegészítők is érkeznek.

 • Felvásárolja a Misfitet a Fossil

  Az Android Weart futtató Q Founder után újabb lépést tesz a Fossil Group afelé, hogy betörjön az okoskiegészítő piacra.

 • Nem kér el horrorösszeget a rózsaarany Watchért a Huawei

  A 22 karátos rózsaarannyal bevont, Android Wear rendszerű okosóra első körben az Egyesült Államokban érhető el, és szemben egy-két igazán drága riválissal, a Huawei luxusvariánsa nem kerül egy vagyonba.

 • Pebble Time - jó időben

  Az Android Wear rendszerre épülő okosórák mellett a Pebble színes kijelzővel ellátott modellje is egy túlságosan egyszerű megoldásnak tűnhet, pedig egy jól átgondolt koncepció végeredménye.

Előzmények

Hirdetés