Asus ZenWatch 2 - kilóg a sorból

Újabb Android Wear-alapú okosóra jutott el hozzánk, szinte mindent tud, amit egy ilyen eszköztől jelenleg elvárhatunk, egy-két aprósággal meg kell békélnünk, cserébe kedvezőbb árral számolhatunk.

Hirdetés

Bevezető, doboz

Az Asus nagyon régóta jelen van a mobilos piacon, de ennyi lelkesedést és fejlesztési pénzt talán még soha nem toltak ebbe az iparágba, mint az elmúlt egy-két évben, ennek eredménye pedig az lett, hogy végre egy széleskörű palettát tudnak kínálni a felhasználóknak, amiben van belépő szintű okosmobil, középkategóriás és a csúcskategóriába illő phablet, fotózásra kihegyezett telefon és üzemidőbajnok is. Ezeken kívül továbbra is jelen vannak a tabletpiacon, és úgy tűnik, hogy a kiegészítőkkel is egyre többet foglalkoznak, ennek remek példája tesztünk mai alanya, a ZenWatch 2, a gyártó második generációs okosórája.

Rengeteg kerek előlapos okosóra után jutott el hozzánk egy szögletesebb darab.
Rengeteg kerek előlapos okosóra után jutott el hozzánk egy szögletesebb darab. [+]

Az óra bemutatója 2015-ben, a tavaszi Google I/O egyik előadásán zajlott, mi pedig a berlini IFA kiállítás keretein belül tudtuk először kipróbálni az eszközt. Most pedig végre szerkesztőségünk asztalán landolt a tesztkészülék, ami a nagyobbik, fémszíjas verzió, egy igazán férfias darab. Ha az Apple Watch-ot nem számítjuk, akkor a ZenWatch viszonylag kilóg a sorból a formájával, hiszen a Huawei Watch, az LG Watch Urbane, a Samsung Gear S2, de még a Huawei Band, a Pebble Time Round, a második generációs Moto 360 és az Alcatel One Touch Watch is kerek előlapos, ellentétben az Asus-féle szögletes designirányzattal.

A dobozban az órán kívül csak a töltőkábelt és az adaptert találjuk.
A dobozban az órán kívül csak a töltőkábelt és az adaptert találjuk. [+]

A hagyományos karórák körében nagyon fontos szempont az ízléses csomagolás, a komolyabb modellek általában egy szép díszdobozban, igényesen kipárnázott helyen várják gazdájukat, ez már a komolyabb okosórákra is jellemző, a ZenWatch azonban egy olcsó terméknek számít ezen a piacon, így megbocsátjuk, hogy csak egy egyszerű kartondobozt kapunk 2 amperes töltőfejjel, mágneses töltőkábellel, némi használati utasítással és persze magával a kütyüvel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

  • IFA 2015: Kezünkben az ASUS ZenWatch 2

    Képeket és videót is készítettünk a tajvaniak okosórájáról, mely Android Wear operációs rendszert futtat, ráadásul elég gyorsan. Nem néz ki rosszul, és az ára is kedvező.

Hirdetés