LG Watch Urbane - városjáró

Hirdetés

Bevezető

Tavaly februárban Ken Hong, az LG kommunikációs igazgatója még azt mondta nekünk, hogy az LG akkor fog beszállni az okosórás piacra, ha azt látja, hogy van értelme. Magyarán van olyan hardver, olyan rendszer és olyan igény a felhasználók irányából, ami elég ahhoz, hogy a koreai cég nekidurálja magát. Pár hónappal később bemutatkozott az Android Wear a Google I/O-n, s ezzel együtt az LG első órája is, a G Watch. Ezt követte a kerek kijelzős G Watch R, ami szerintünk is egész jól sikerült, idén pedig Barcelonában két új okosóra érkezett.

LG Watch Urbane
Ezt a képet még az MWC-n lőttük az arany színű verzióról [+]

A Watch Urbane és a Watch Urbane LTE két nagyon eltérő szerkezet, hiába csak három betű a különbség a névben, mégis szinte nem is lehet ezeket egy lapon említeni. A Watch Urbane LTE ugyanis saját operációs rendszerrel jött, amit a webOS felhasználásával rakott össze az LG, nem lesz Európában kapható és egyébként is méregdrága. A világpiacra a Watch Urbane-t szánják, amit mi a Speedshoptól kaptunk meg és majdnem ki is esett a kezemből a doboz, amikor a 110 ezer forintos árat megláttam. Egy okosóráért ez elég combos, noha az Apple magasra tette a lécet.

LG Watch Urbane
[+]

Éppen ezért azt vártam, hogy a Watch Urbane valami olyat fog nyújtani, amitől tényleg leteszem a hajam, de előrebocsátom: erről szó nincs, ez “csak” egy nagyon komolyan összerakott, minőségi termék, amit ugyanaz az Android Wear hajt meg, mint az olcsóbb konkurenseket. Illetve annyit mindenképp a Watch Urbane mellett fel lehet hozni, hogy már az 5.1-es verziót kapjuk meg, ami friss, ropogós és tud egy-két új trükköt, de ez sem emeli ki a terméket a mezőnyből, hiszen hamarosan a piacon levő Android rendszerű okosórák zöme szintén ezzel a verzióval fog muzsikálni. De akkor mi kerül ezen a fotelon órán 120 ezer forintba? A következő oldalakon megpróbáljuk megkeresni erre a választ, bár nem biztos, hogy sikerrel járunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Azóta történt

Előzmények

 • Mobilarena TV: 6 órakor 1 óra kör

  Az LG kerek kijelzős okosórája lesz adásunk főszereplője, a Watch Urbane borsos áron kelleti magát, de a legfrissebb Android Wear fut rajta.

 • Bemutatkozott az LG Watch Urbane

  Kerek kijelzővel szerelt prémium Android Wear okosórával rukkolt elő a kisebbik dél-koreai vállalat.

 • LG G Watch R - kerek történet

  Az LG okosórája az egyik legjobb, amihez eddig szerencsénk volt, a valódi, levágás nélküli kör alakú kijelző remek látványt nyújt, az üzemidő terén pedig új bajnokot avatunk.

 • LG G Watch - minden kezdet nehéz

  Az Android Wear platform még nagyon friss. Egyelőre három olyan modellről tudunk, ami ezt használja, ezek közül az LG termékét kaptuk rövid időre kölcsön.

Hirdetés