A hónap végén érkezik a Huawei GPU Turbo

A Huawei a Play modellel együtt mutatta be a GPU Turbót, amely hardveres változtatás nélkül növeli meg a Mali GPU magok teljesítményét, úgynevezett hardverfrissítés. A gyártó ígérete alapján az OTA frissítéssel elérhetővé váló megoldás hatvan százalékkal növeli a grafikus processzor teljesítményét miközben harminc százalékkal mérsékli az energiaigényt. A technológiáról nem sokat árultak el, de a kiterjedt készüléklista alapján felmerülhet a kérdés, hogy miért nem eleve ilyen jellegű szoftvervezérléssel dolgoztak.


[+]

A sanghaji CES Asia 2018 keretében He Gang, a Huawei mobilos üzletágának elnöke ma délután tette közzé azon modellek listáját, amelyek megkapják a GPU Turbót. A frissítés több ütemben zajlik, első körben a Huawei Mate 10, Mate 10 Pro és a Honor View 10 készülhet június végén, majd júliusban a P20, a P20 Pro, a Mate RS Porsche Design, a Nova 2S, Honor 10, valamint a MediaPad M5. Még a nyáron sorra kerül a Huawei P20 Lite (Nova 3e), az Enjoy 8 Plus, az Enjoy 7S, a Mate 10 Lite, a Honor 9 Lite és a Honor 7X, ősszel pedig a Mate 9-es széria, majd a Huawei P10, a P10 Plus, a P10 Lite, a Honor 9 és a Honor 8 Pro.

Azóta történt

  • Bemutatkozott a Honor 10 GT

    A Honor 10 továbbgondolt változata továbbfejlesztett AI-vel, hatékonyabb energiamenedzsmenttel és több memóriával mutatkozott be.

  • GPU Turbo után Adreno Turbo?

    A Qualcomm holnap bejelent valamit, amitől kevesebbet fogyaszt, hűvösebben működik, közben pedig nagyobb teljesítményre képes a grafikai rész: ismerős?

Előzmények

  • Porsche Design Huawei Mate RS - stílus: gyakorlat

    Minek notch, ha az új PD luxustelefon képernyő-dominánsabb bármelyik P20-nál? Két ujjlenyomat-olvasó, három hátlapi kamera és óriási tároló, sokkoló áron.

  • Huawei P20 Lite - friss forma, régi vas

    Kizárólag a formája különbözteti meg a többi olyan Huawei/Honor terméktől, amiben ugyanezt a hardvert és felületet találjuk meg. Ez viszont nem indokol ekkora felárat.

  • Huawei MediaPad M5 - nagyot szól

    A Huawei médiaközpontú óriása üde színfolt a haldokló androidos tabletpiacon, de nem is velük, hanem az iPadekkel kívánja felvenni a versenyt, több sikerrel, mint megbotlással.

  • Huawei P20 - ez is kétkezes lett

    Nem annyira pró, mint a háromkamerás csúcsváltozat, nincs OLED kijelzője és sztereó hangszórója, viszont esztétikailag barátságosabb, nem mellesleg pedig jelentősen olcsóbb annál.

Hirdetés