Huawei P10 Plus - több lett, maradhat?

Ebben a modellben van igazán előrelépés, a P10 nagyobb testvére nem csak méretben múlja felül a kisebb verziót, hanem gyakorlatilag mindenben. Nyilván az árat is beleértve.

Hirdetés

Bevezető

Valahogy hiányérzetünk volt a P10 bemutatásán és a tesztelése folyamán is. Szép, meg jó, meg egész kompakt, gyors, jól működik, de valahogy hiányzott belőle az a plusz (Plus!), amitől úgy igazán lehet kedvelni, csodálni, szeretni, vagy legalábbis valamiféle érzelmeket táplálni, bármennyire is kifacsart dolognak tűnik egy használati tárgy irányába ilyen emóciókkal élni. Hosszas társadalmi és pszichológiai fejtegetésbe lehetne kezdeni arról, hogy felhasználók hogyan viszonyulnak hétköznapi tárgyakhoz, de abban azért van konszenzus, hogy nem véletlenül játszanak sokszor a gyártók az érzelmekre, egy autót, egy műszaki cuccot is meg lehet kedvelni, ha az szép, megbízható, érdekes, szokatlan és adott esetben célszerű is. Nem egy és nem két cég építette erre a stratégiáját (lásd még: Apple).

QHD felbontású a kijelző
QHD felbontású a kijelző [+]

De a P10-ből ez valahogy hiányzott, mindamellett, hogy a Huawei brand sem elég szexi még, de hát ezen dolgoznak serényen. Egy jól átgondolt, korrekt frissítése a P9-nek, a főbb pontokon fontos javításokkal (erősebb chipset, jobb felhasználói felület, izmosabb hardver, optikai képstabilizátor), de semmi forradalmival. Már a bemutatón is látszott Barcelonában, hogy a tényleges, komolyabb fejlesztéseket a P10 Plus tudhatja magáénak, gyakorlatilag ez a készülék simán felnő a Mate 9 mellé (ami a Huawei zászlóshajója), sok szempontból le is pipálja azt. Reméljük, hogy ez nem azt jelenti, hogy majd a Mate 10 is csak apróságokkal lesz jobb, mint a P10 Plus, mindenesetre a Huawei saját magának is feladja a leckét.

Nem kicsi, az alsó-felső kávák kissé vaskosak
Nem kicsi, az alsó-felső kávák kissé vaskosak [+]

Aki most csúcs Huawei terméken gondolkodik, az biztos, hogy a Mate 9 és a P10 Plus között fog választani, mert ez a kettő tekinthető igazán potens ajánlatnak. Összeérnek a kategóriák (nem először) a kínai gyártónál, eddig a P-széria azért tudásban az aktuális Mate alatt maradt, ez most a P10 Plus miatt megváltozott, de nem csak a felsőházban van egymásracsúszás, a Nova, a P9 Lite tavalyi és idei verziója és a hamarosan érkező P10 Lite is nagyon hasonlót kínál, pedig két éve még pont a Huawei shenzheni központjában mondta el a cég akkori marketingese, hogy a cél az, hogy minél kevesebb termékből álló, de jól átlátható és menedzselhető portfóliót hozzanak létre, ezt úgy tűnik, hogy felülírták azóta. Hogy mennyire rabolja majd el a Mate 9 vásárlóit a P10 Plus, azt még nem lehet megsaccolni, nyilván a gyártónál annak örülnének, ha inkább a Samsungtól, az LG-től és az Apple-től szipkáznának el vevőket, de hát ők sem üldögélnek a babérjaikon, a Galaxy S8 is igen komoly telefon, de a G6-ot sem kell félteni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Frissítve! Különbségek vannak egyes P10-ek tárolói között? A Huawei közleményben reagált

  Beszámolók szerint piacra került a Huawei P10 és P10 Plus UFS 2.1-es, UFS 2.0-s és eMMC 5.1-es tárolóval is, és akadnak a teljesítményteszt különbségek. A hírben a Huawei Magyarország válaszát is publikáljuk.

 • Honor 8 Pro - déjà vu

  A sokadik Kirin 960-as phabletet teszteljük, ám mind közül a legolcsóbbat. A 6/64 GB-os RAM/tárhely kombináció önmagában előnyös, a QHD kijelző és a mellékelt VR-megoldás pedig kellemes extra.

 • Huawei P10 Lite - csak a szokásos

  A Huawei aktuális csúcsmodelljének kalóriaszegény kiadása idén sem okoz csalódást, a kivitel, a felhasználói élmény és az árazás is összhangban van. Egyébként semmi izgalmas nem történik.

 • Figyelmeztetés a Huaweinek a csúcsmodellek tárolóügye

  A vezérigazgató az interneten is publikált levelében arrogánsnak nevezte a vállalat korábbi válaszát az eltérő sebességű tárolók kapcsán és felhasználói visszajelzésekre szakosodott csoport létrehozását ígéri.

Előzmények

Hirdetés