Honor blog: Útjára indul a gamer-paletta

A Honor Play egy csúcshardverrel szerelt, 3D-effektekkel és 7.1-es virtualizációval kiegészített mobil, a 9i pedig a Kirin 659-et teszi játékra igazán alkalmassá.

A gamer-mobilok idén rendkívül divatosak, nem igazán lehet meglepődni azon, hogy a Honor is hozott két megoldást ebbe a termékkategóriába. A Honor Play hozhatja kellemetlen helyzetbe a csúcshardverrel szerelt konkurenseket, hiszen Kínában 2000 jüanos áron (átszámítva körülbelül 85 000 forintért) nyújtja a HiSilicon Kirin 970 rendszerchip előnyeit, a 10 nanométeres csíkszélességet, a tizenkétmagos Mali-G72 MP12 grafikus gyorsítót, a nyolcmagos processzort (4 x 2,4 GHz-es Cortex-A73 + 4 x 1,8 GHz-es Cortex-A53), az i7 koproceszort és a külön egységet képező NPU chipet. A fenti ár a 4/64 GB-os változatra érvényes, a 6 GB RAM-mal szerelt változat felára körülbelül 17 000 forintnak megfelelő összeg.


[+]

6,3 hüvelykes kijelzőt kapott 19:9-es, 1080 x 2280 pixel felbontással, a maximális játékélményt pedig a 7.1-es csatorna virtualizáció és a Histen 3D hangkeverő hozza el. Kamerája 16 + 2 megapixeles, és természetesen nem maradt el az AI sem, ami 500-féle sémából tud automatikusan választani témafüggően, a tökéletes képekért. A szelfik 16 megapixelesek lehetnek, ehhez egy 3D portré funkció is tartozik.

Három színben kerül piacra a Honor Play Három színben kerül piacra a Honor Play Három színben kerül piacra a Honor Play
Három színben kerül piacra a Honor Play [+]

Az akkumulátor 3750 mAh kapacitású, az Android 8.1 Oreo rendszer alapjaira pedig EMUI 8.2 került telepítésre. A hátlapon ujjlenyomat-olvasó kapott helyet, de természetesen az arcalapú feloldás is szerepel a funkciók közt. Kínában június 11-étől lesz elérhető fekete, kék és ibolya színekben, de jó eséllyel a nemzetközi piacon is megjelenik némi csúszással.


[+]

A középkategóriás hardverükre, a Kirin 659-re is építettek egy új mobilt. Honor 9i névvel már volt hasonló mobil, ez viszont a 2018-as változat, megújult külsővel és 128 GB-os opcióval. Hátlapi ujjlenyomat-olvasóján kívül egy dupla kamerarendszert láthatunk 13 + 2 megapixellel, a portré módja pedig a 16 megapixeles előlapi kamerával is előhívható, ami szintén AI-központú és alkalmassá teszi az arcfelismeréses feloldásra.

Feketében és kékben a Honor 9i (2018) Feketében és kékben a Honor 9i (2018)
Feketében és kékben a Honor 9i (2018) [+]

5,84 hüvelykes kijelzője szintén 19:9-es és 1080 x 2280 pixeles, és természetesen a manapság divatosnak tűnő notch is ott szerepel rajta. A képeken látható fekete, kék, lila és halványzöld színekben lép piacra, a 4/64 GB-os változata 1400 jüanba, azaz körülbelül 60 000 forintba kerül, a 4/128 GB-os változat pedig 72 000 forintos összegnek megfelelő kínai árat kapott.

Dream Purple és Jasper fantázianévvel jönnek az extrémebb színek Dream Purple és Jasper fantázianévvel jönnek az extrémebb színek
Dream Purple és Jasper fantázianévvel jönnek az extrémebb színek [+]

De mi a a forradalmi újdonság, amiről Richard Yu beszélt korábban? Ez nem más, mint a GPU Turbo technológia, ami a két, fent bemutatott mobilba természetesen bekerült, de szoftverfrissítéssel a Honor 10, a Honor View 10, a Honor 9 Lite és a Honor 7X is megkapja! A technológia hátteréről nem sokat árult el a cég, de a lényeg, hogy a Mali grafikus gyorsítók feldolgozási hatékonyságát akár 60%-kal megnövelték, miközben a GPU összefogyasztása akár 30%-kal csökkenni tud, és ha szinte mindig kihasználjuk a teljesítményét az erőforrásigényes játékokkal, akkor sem emelkedik drasztikusan a fogyasztása. Kíváncsian várjuk, hogy mit mutat éles helyzetben!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Honor 10 - a legolcsóbb AI

    A legolcsóbb Kirin 970-es mobil őrzi a korábbi Honor húzómodellek értékeit, mindenek elé helyezi az ár/érték arányt. Nem tökéletes, de az egyik legjobb választás a palettáról.

  • Honor 7X - megismersz?

    A Honor felső középkategóriás duplakamerásának megjelenése már igazodik a trendekhez, fejlettebb hardvert és magasabb felbontású kamerát kapott, minden egyéb a megszokott rendben és minőségben történik.

  • Honor 9 - fény-másolat

    A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?

  • Honor 7 - emeli a tétet

    Az ár/érték bajnok Honor 6 tavaly nem csak a konkurenciának, hanem a folytatást illetően magának is feladta a leckét. A Honor 7 fémházzal és ujjlenyomat-olvasóval válaszol.