Huawei Mate 10 Lite - négyesikrek

Megszámolni is nehéz, hogy hány kamerája van, de azt sem egyszerű, hogy mennyi különböző néven árulják. Az állás egyelőre döntetlen, utóbbi még változhat is.

Hirdetés

Bevezető, doboz

Mai tesztünk alanya a Huawei Nova 2i, ami a Honor 9i, a Huawei Maimang 6 és a Huawei Mate 10 Lite is egyben. A kínai gyártó új szokásához híven piaconként máshogy nevezi el ugyanazt az eszközt, ez esetben ráadásul ugyanaz a termék fut Huawei és Honor néven, ami korábban egyáltalán nem volt jellemző, és nem is nagyon illik bele abba a stratégiába, amit a gyártó korábban kommunikált. Mindenesetre itthon ez egy Mate, amit büszkén hirdetnek az óriásplakátokon a Mate 10 Pro mellett, és bár alapvető képességei alapján a középkategóriába illik, bátran sütötték rá a 120 ezer forintos árat.

Egyre nagyobb trend a 18:9-es kijelző, a Mate 10 Lite mellett az árban most már konkurens LG G6 látható
Egyre nagyobb trend a 18:9-es kijelző, a Mate 10 Lite mellett az árban most már konkurens LG G6 látható [+]

A világ első készüléke, ami 5,9 hüvelykes FullView (18:9) kijelzőt és négy kamerát kapott, főleg ezzel hirdetik a mobilt, de büszkén említik a Kirin 659-es rendszerchipet, a fürge ujjlenyomat-olvasót és a tipikus felhasználás mellett akár kétnapos üzemidőt. A hiányosságok már az apró betűs részeken keresendők, nincs NFC, infraport, ac-s WiFi, a dupla kamerarendszerek nem a Huawei P9 óta megszokott monokróm + színes szisztémát használják, annál jóval egyszerűbb a működésük, a rendszerchip pedig csak nevében friss, komolyabb áttörést majd a következő generáció hozhat a Kirin 600-as sorozatban.

A kicsomagolás élménye egyáltalán nem marad el a csúcstelefonokétól
A kicsomagolás élménye egyáltalán nem marad el a csúcstelefonokétól [+]

A doboz felszereltségére mindenesetre nem lehet panasz: nem csak a megszokott töltőfej + microUSB kábel kombinációt kapjuk meg, van egy earbud kialakítású, felvevőgombos fülhallgató is a fiókszerűen elrendezett csomagolásban. A tok sajnos nem része a gyári pakknak. A mobilon gyárilag van egy vékony fólia, ez tökéletesen passzol rá, de látszólag inkább csak a karcok, mintsem a törés ellen nyújt majd védelmet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés