Huawei Mate 10 Lite - négyesikrek

Megszámolni is nehéz, hogy hány kamerája van, de azt sem egyszerű, hogy mennyi különböző néven árulják. Az állás egyelőre döntetlen, utóbbi még változhat is.

Bevezető, doboz

Mai tesztünk alanya a Huawei Nova 2i, ami a Honor 9i, a Huawei Maimang 6 és a Huawei Mate 10 Lite is egyben. A kínai gyártó új szokásához híven piaconként máshogy nevezi el ugyanazt az eszközt, ez esetben ráadásul ugyanaz a termék fut Huawei és Honor néven, ami korábban egyáltalán nem volt jellemző, és nem is nagyon illik bele abba a stratégiába, amit a gyártó korábban kommunikált. Mindenesetre itthon ez egy Mate, amit büszkén hirdetnek az óriásplakátokon a Mate 10 Pro mellett, és bár alapvető képességei alapján a középkategóriába illik, bátran sütötték rá a 120 ezer forintos árat.

Egyre nagyobb trend a 18:9-es kijelző, a Mate 10 Lite mellett az árban most már konkurens LG G6 látható
Egyre nagyobb trend a 18:9-es kijelző, a Mate 10 Lite mellett az árban most már konkurens LG G6 látható [+]

A világ első készüléke, ami 5,9 hüvelykes FullView (18:9) kijelzőt és négy kamerát kapott, főleg ezzel hirdetik a mobilt, de büszkén említik a Kirin 659-es rendszerchipet, a fürge ujjlenyomat-olvasót és a tipikus felhasználás mellett akár kétnapos üzemidőt. A hiányosságok már az apró betűs részeken keresendők, nincs NFC, infraport, ac-s WiFi, a dupla kamerarendszerek nem a Huawei P9 óta megszokott monokróm + színes szisztémát használják, annál jóval egyszerűbb a működésük, a rendszerchip pedig csak nevében friss, komolyabb áttörést majd a következő generáció hozhat a Kirin 600-as sorozatban.

A kicsomagolás élménye egyáltalán nem marad el a csúcstelefonokétól
A kicsomagolás élménye egyáltalán nem marad el a csúcstelefonokétól [+]

A doboz felszereltségére mindenesetre nem lehet panasz: nem csak a megszokott töltőfej + microUSB kábel kombinációt kapjuk meg, van egy earbud kialakítású, felvevőgombos fülhallgató is a fiókszerűen elrendezett csomagolásban. A tok sajnos nem része a gyári pakknak. A mobilon gyárilag van egy vékony fólia, ez tökéletesen passzol rá, de látszólag inkább csak a karcok, mintsem a törés ellen nyújt majd védelmet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés