Hirdetés

Aktív témák

  • macikos

    addikt

    válasz Ijk #2072 üzenetére

    Most a saját példám jutott eszembe: Ugye vannak azok az emberek, akik csak bicepszre meg mellre edzenek. Hosszú távon ez ugye szánalmas, de az elején egyáltalán nem, sőt, még jó is!
    Amikor elkezdtem edzeni, akkor csak bicepszeztem. Otthon ültem este a TV előtt, ment a Conan a barbár, én meg koncentrált bicepszezést csináltam közben. Nagyon jól fejlődött a karom, havonta 1 centit nőtt 31-ről 38-ra. Igaz, 31-es karnál még nincs gond a növekedéssel :D
    Utána lassan elkezdtem mellezni is, később hátazni, aztán megtaláltam a tricepszemet(komolyan, tisztán emlékszem, amikor elkezdett fejlődni a tricepszem, én meg elcsodálkoztam, hogy B+, ez eddig hol volt? :D) is, később a vállizmot is :D
    A mondandóm lényege, hogy akit már az elején bedobnak a mélyvízbe, tehát haverral lemennek edzeni a terembe, heti 5 edzés, kar-mell-hát-váll-láb-has, csirke-rizs, tápkieg, anyám kínja, stb. az abba is hagyja a sportot, mert: nem fogja bírni, drága lesz, fejlődni se fog, megunja, stb.
    Ellenben ha valaki csak bicepszezik, akkor csak arra az izomra kell koncentrálnia, tehát könnyen rá tud érezni az egész edzés ízére, ki tud teljesedni. Nem csak emelgetni fogja vaktában a súlyzót, hanem rendesen fog edzeni. Na és a fejlődést látva be fogja vonni a több izmot is az edzésbe.
    Öcsém szintén így csinálta, csak mell-bicepsz-tricepsz ment itthon. Tavaly óta jár velem kondiba és összesen kb. 2-2,5 év edzéssel a háta mögött elég izmos.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák