Xiaomi Piston 2 és OnePlus Silver Bullet

Kompatibilitás, összegzés

A Xiaomi és a OnePlus természetesen a saját okostelefonjaikhoz tervezték ezeket az eszközöket, de ennek ellenére nem kell ilyen készülékkel rendelkeznünk ahhoz, hogy valamelyik headsetet használhassuk. Mindkét fülhallgató 3,5 milliméteres jack csatlakozóval bír, a headset és vezérlőfunkciókhoz szükséges lábkiosztás pedig a hagyományos CTIA, amit a mai okostelefonok zöme is használ. A legproblémásabb pont a hangerő szabályzása lehet, ez iPhone esetében eleve kiesik, de az androidos telefonok közül is csak a legújabbak ismerik.

OnePlus Silver Bullet
[+]

Összességében elmondható, hogy ez a két headset anyagminőségben, hangminőségben és vezérlési lehetőségekben messze túlszárnyalja a telefonok mellé átlagosan csomagolt fülhallgatókét. Csak a hangminőséget nézve a Xiaomi a nyerő, de kényelmi szempontokat is figyelembe véve a OnePlusnak sem kell szégyenkeznie, továbbá abban is biztos vagyok, hogy sokaknak a hangja is jobban fog tetszeni a kettő közül. A hazai boltok körülbelül 10 000 forintot kérnek a Silver Bulletért, a Piston ára 8000 forint körül alakul. Aki mostanában tervez headsetet vásárolni okostelefonjához, annak mindenképpen ajánljuk a figyelmébe ezt a két kiegészítőt, mert korrekt áron kínálnak az átlagnál sokkal jobb hangminőséget. A OnePlus tetszett, a Xiaomi ajánlott plecsnit kap.

Egy másik vélemény

A CES kapcsán történt utazáshoz vittem magammal a Xiaomi fülhallgatóját, épp kéznél volt és nagyon szimpatizáltam a csomagolással is: kicsi, kompakt, rendezett. Erről aztán kiderült, hogy soha olyan tökéletesen nem lehet bele visszacsévélni a madzagot, mint ahogyan eredetileg volt, mindig maradt egy hurka valahol, ami miatt nem lehetett jól visszacsukni a fedelét, de persze még így is klasszisokkal jobb megoldás, mintha a komplett madzaggombolyagot begyömöszölöm valahová, aztán minden alkalommal lehet nekiállni BOGozni. A repülőúton ideális volt a Piston, hiszen a négyféle méretű gumiharang közül ki tudtam választani azt, ami zenét is szolgáltatott, de ha elbóbiskoltam, akkor füldugónak is megfelelő volt. A hangkép kicsit mord, számomra túl sok volt a mély, de még így is fényévekkel jobb volt a fedélzeti rendszerhez kötni és filmet nézni vele (visszafele pedig a notebook segítségével), mint a repülőgépre bekészített filléres fejhallgatóval, ahogyan jó szolgálatot tett a helyszínen is videovágáshoz. A Piston tehát nálam elsősorban minőségi kialakításával, a gumiharangok széles választékával és elcsomagolhatóságával nyújtott olyat, amit tényleg értékeltem, ízlésemnek viszont kevesebb mély való. - Bog

Xiaomi Piston 2 OnePlus Silver Bullet

szentkuti11

A tesztkészülékek a WayteQ jóvoltából jutottak el hozzánk.

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

Azóta történt

 • RHA T10i - kizárólag ínyenceknek!

  A brit RHA nevű, kizárólag audioval foglalkozó gyártó legújabb csúcsfülhallgatója minden szempontból egy igazi prémiumtermék, mely kellemes alternatívát jelent.

 • Snapdragon 810-zel érkezik a „OnePlus Two"?

  Az Oppóhoz szorosan kötődő OnePlus tavaly adta ki az első készülékét, amiből egy év alatt közel egymillió darabot adtak el, idén pedig érkezhet az utód.

 • Beats by Dr. Dre urBeats bemutató

  A Beats nevű amerikai gyártó legkisebb és legolcsóbb terméke nem más, mint egy in-ear fülhallgató, ami nem sikerült rosszul, de az árazása igencsak vaskos.

 • TDK blog: Hosszú utakhoz kiváló választás az NC360

  Az aktív zajszűrős fülhallgatók viszonylag kis számban vannak jelen a hagyományos társaikhoz képest, pedig sok esetben nagyon hasznos tud lenni a tökéletes izoláció.

Előzmények

Hirdetés