Xiaomi Piston 2 és OnePlus Silver Bullet

Bevezető

Az okostelefonok kapcsán gyakran belefutunk abba a problémába, hogy a dobozban található headset zenehallgatásra gyakorlatilag alkalmatlan. Az újabb készülékek egyre nagyobb háttértárral rendelkeznek, a zenei szoftverek is folyamatosan fejlődnek a legismertebb platformokon, de igazán jó minőségű, zenehallgatásra is alkalmas fülhallgatóval ritkán találkozunk, amikor kibontjuk az eszközök csomagolását. A gondot súlyosbítja az a tény, hogy az igazán nagy gyártók legdrágább termékei esetében is észrevehető ez a jelenség, pedig ezen termékek olyan vaskos árazással kerülnek piacra, amibe igazán beleférhetne egy jó hanggal rendelkező fülhallgató.

Xiaomi MI-4 kézben
A képen a Xiaomi MI-4, az erőteljesen feltörekvő kínai cég jelenlegi zászlóshajója

A Xiaomi és OnePlus márkákat hallván a hozzáértők egyből kiemelkedő ár/érték arányú, magas minőséggel rendelkező kínai okostelefonokra gondolnak, amik tudásukhoz mérten annyira jó áron vannak jelen a piacon, amibe valószínűleg nem fér bele egy igazán jó minőségű gyári headset, ezért inkább nem is csomagolnak melléjük semmilyet, hanem külön megvásárolható tartozékként árusítják őket.

OnePlus One hátlap
A OnePlus nevű kínai, az Oppoval szorosan összeköthető gyártó jelenlegi egyetlen elérhető modellje a One

A felhasználók egy része meglehetősen rosszul fogadja ezt az eljárást, hiszen egy újonnan, nem kevés pénzért vásárolt androidos okostelefon mellé már nem szeretnének többezer forintért még headetet is beszerezni, de ha hihetünk az állításnak, akkor a többletért cserébe kategóriákkal jobb hangminőségben lehet részünk, ha a gyári fülhallgatót választjuk készülékünkhöz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • RHA T10i - kizárólag ínyenceknek!

  A brit RHA nevű, kizárólag audioval foglalkozó gyártó legújabb csúcsfülhallgatója minden szempontból egy igazi prémiumtermék, mely kellemes alternatívát jelent.

 • Snapdragon 810-zel érkezik a „OnePlus Two"?

  Az Oppóhoz szorosan kötődő OnePlus tavaly adta ki az első készülékét, amiből egy év alatt közel egymillió darabot adtak el, idén pedig érkezhet az utód.

 • Beats by Dr. Dre urBeats bemutató

  A Beats nevű amerikai gyártó legkisebb és legolcsóbb terméke nem más, mint egy in-ear fülhallgató, ami nem sikerült rosszul, de az árazása igencsak vaskos.

 • TDK blog: Hosszú utakhoz kiváló választás az NC360

  Az aktív zajszűrős fülhallgatók viszonylag kis számban vannak jelen a hagyományos társaikhoz képest, pedig sok esetben nagyon hasznos tud lenni a tökéletes izoláció.

Előzmények

Hirdetés