Hirdetés

Beats by Dr. Dre urBeats bemutató

A Beats nevű, kizárólag audio berendezésekkel foglalkozó és manapság elég divatos amerikai cég már a kezdetektől fogva kínált in-ear fülhallgatókat a nagyközönség számára, az első ilyenjük a Tour volt, ami indokolatlan bumfordiságával és kellemetlen hangképével nem volt igazán jó eszköz, ráadásul nem is a saját fejlesztésű Beats eszközök közé tartozott, hanem a Monster szállította nekik az alapanyagot. Mi most a urBeats második generációját próbálhattuk ki, ami a gyártó első saját fejlesztésű és gyártású in-ear fülhallgatója. A csomagolás a Beats-től megszokottan minőségire és elegánsra sikerült, a fülhallgatón kívül 4 féle szilikon illesztéket, egy keménytokot és némi dokumentációt tartalmaz.

A fülhallgató 1,2 méter hosszú kábele flat kialakítású, az összegabalyodás ellen ez egy kiváló megoldás, ráadásul nem is túl merev, így nem fog váratlanul kiesni a fülünkből. A behelyezés után azonnal érezzük, hogy az eszköz kizárta számunkra a külvilágot, ezzel az utazás közben történő zenehallgatást segíti. Aktív zajszűrő funkció nem került bele, de headset funkciókkal bír, a mikrofont a száj magasságában helyezték el, a beszélgetési hangminőségre nem lehet panasz. Az iOS rendszert futtató készülék esetén lehetőségünk van távvezérlésre, a felvevőgombon kívül hangerőszabályzásra szolgáló billentyűk is helyet kaptak a távirányítón. Android platformon a hangerőszabályzók nem működnek, de a hívások kezelése ezen készülékek esetében is megoldható, amennyiben CTIA lábkiosztással bír a készülékünk.

A hangminőség a régebbi, Monster-érából származó Beats eszközökre emlékeztet. A mély tartomány egyértelműen domináns, a gépies mélyekkel gazdagon megáldott elektronikus zenéknél érezni, hogy igazán elemében van a urBeats, ezeket a basszusokat ugyanis páratlan erővel képes átadni. A középtartomány az énekhangokkal együtt némiképp háttérbe szorul, bár egy szóló esetében hallani, hogy nincs komoly baj ezekkel a hangokkal, de néha elvesznek a fejleszakító basszusok és az éles magasak tengerében. A dinamikus driverekre gyakran jellemző fátyolosság a urBeats-nél is jelen van, mértéke azonban egyáltalán nem zavaró. Sötét hangképének köszönhetően sistergésre kevésbé hajlamos, mint egy átlagos fülhallgató.


[+]

Összességében elmondható, hogy ez a termék egy igazi Beats. Nagyon igényes, minőségi csomagolás, fém fülhallgatóház és csatlakozó, lapos kábel, a gyártótól megszokott erőteljes V karakter, amit a basszusok megszállottjai minden bizonnyal imádni fognak. A urBeats-nek azonban nem csak a mély tartománya, hanem az ára is markáns, jelenleg 28 900 forintért érhető el, amivel az ár / hangminőség versenyben viszonylag nehezen indul a kütyü, de a márka értéke látszólag sokak számára megéri ezt a felárat.

szentkuti11

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés