Xiaomi Mi Pad - Ki Mit tud?

Bevezető

Az Xiaomi eddig mesterien játszotta ki ütőkártyáit, ami még akkor is igaz, ha az utóbbi időben az indiai eladásokat törvényi rendelkezések nehezítik, és idén a terjeszkedés üteme is alacsonyabb fokozatba kapcsolhat. A mindössze öt éves cég sikerének legfőbb titka a remek érzékkel és árcédulával ellátott termékek piacra dobása, más szóval, amit Lei Jun vezérigazgató és csapata kitalál, azt nagy számban sikerül is eladni.

A Xiaomi Mi Pad pont akkora, mint az iPad mini
[+]

A Mi Pad, bár csak most érkezett hazai forgalmazásba, Ázsiában már sikerterméknek számít, és olyan jól fogyott, hogy kémhírek szerint már készül a folytatás. Persze az első Mi Padot sem kell félteni, a 32 bites Tegra K1-es alapokon nyugvó készülék a táblagép piac egyik legerősebbike, jelenleg nincs is sokkal ütősebb SoC, hacsak a Tegra K1 64 bites változatát nem említjük meg.

A Xiaomi Mi Pad hátlapja fényes és csúszós
[+]

Az Mi Pad sokak szerint egy rivális gyártó receptjét követi, kiemelve az iPad Minivel kapcsolatos párhuzamokat. Az igaz, hogy méreteiben, 4:3-as képarányában és képernyőfelbontásában akad hasonlóság, ugyanakkor azt is látni kell, hogy saját szoftveres felületével, alkalmazásboltjával, felhőszolgáltatásával és a felhasználók felé nyitó visszajelzési rendszerével a Xiaomi inkább a saját maga által kikövezett utat járja, mint valaki másét.

Nincs európai töltöfej a Xiaomi Mi Pad nálunk járt dobozában
[+]

A Mi Pad homokszínű papírdobozban érkezett szerkesztőségünkbe a WayteQ jóvoltából, melynek fedőlapján mindössze egy apró Mi felirat jelzi az alatta lapuló készülék márkáját, ennél több Ázsiában nem is kell a Xiaomi azonosítására. A táblagépet kiemelve magyar nyelvű használati utasításra és jótállási jegyre bukkanhatunk, továbbá a microSD tálca eltávolítására használható tűre, egy ázsiai típusú, 2 amperes töltőfejre és egy USB kábelre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés