Xiaomi Piston 2 és OnePlus Silver Bullet

Hirdetés

Xiaomi Piston 2

Kezdjük a közelebbi megismerkedést a Xiaomi Piston 2-vel, ami a barna kartondobozból kicsomagolva egy kicsi, elegáns műanyagdobozban üldögél. Maga az eszköz egy szilikonból készült tömbben van, ezt adott esetben akár tokként is használhatjuk. A csomag a fülhallgatón kívül 3 féle gumiharangot (S, M, L) és egy fém csiptetőt tartalmaz, aminek segítségével ruhánkhoz illeszthetjük a szövet borítással rendelkező 1,2 méter hosszú, szimmetrikusan elvezetett kábelt. A Piston 2 természetesen headset funkciókkal is rendelkezik, a mikrofonon kívül felvevő-, valamint hangerőszabályzó gombok is találhatók rajta.

Xiaomi Piston 2
[+]

A Piston 2 a megfelelő illeszték kiválasztása után általában kényelmes, a kisebb fülű emberek számára azonban panaszra adhat okot, hogy a fülhallgató háza bár fémből készült és nagyon minőségi hatást kelt, sajnos elég vaskosra sikeredett. Technikai adatai közül a berillium-réz ötvözetből készült dinamikus meghajtó a legérdekesebb; a berillium egy elég ritka és meglehetősen drága alkáliföldfém, amit elsősorban high-end hangkeltők membránjának alapanyagaként használnak, fülhallgatók terén nagyon ritkán találkozhatunk ilyen megoldással.

Xiaomi Piston 2
[+]

A hangja sem hazudtolja meg az anyagminőségét, egy átlag okostelefonhoz csomagolt headsethez képest páratlanul jól szól a Piston 2. Alapvetően mélyorientált hangképről beszélünk, de jól áll neki, öblös, telt, ugyanakkor erősen színezett mélyekkel operál, a közép-és magastartományai is tisztán és kivehetően hallhatók, de néha erőteljesen a háttérbe szorulnak. A tér és a szeparáció rendben van, az énekhangokat számomra túlságosan előtérbe helyezi az eszköz, a háttérhangszerek helye rendben van, de természetesen egy in-ear fülhallgató soha nem fog tudni olyan jó teret mutatni, mint egy jobb fejhallgató.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • RHA T10i - kizárólag ínyenceknek!

  A brit RHA nevű, kizárólag audioval foglalkozó gyártó legújabb csúcsfülhallgatója minden szempontból egy igazi prémiumtermék, mely kellemes alternatívát jelent.

 • Snapdragon 810-zel érkezik a „OnePlus Two"?

  Az Oppóhoz szorosan kötődő OnePlus tavaly adta ki az első készülékét, amiből egy év alatt közel egymillió darabot adtak el, idén pedig érkezhet az utód.

 • Beats by Dr. Dre urBeats bemutató

  A Beats nevű amerikai gyártó legkisebb és legolcsóbb terméke nem más, mint egy in-ear fülhallgató, ami nem sikerült rosszul, de az árazása igencsak vaskos.

 • TDK blog: Hosszú utakhoz kiváló választás az NC360

  Az aktív zajszűrős fülhallgatók viszonylag kis számban vannak jelen a hagyományos társaikhoz képest, pedig sok esetben nagyon hasznos tud lenni a tökéletes izoláció.

Előzmények

Hirdetés