Hirdetés

RHA T10i - kizárólag ínyenceknek!

Bevezető

A Hi-Fi zenehallgatás egyik alaptétele, hogy mindig gondolkodjunk rendszerben, hiába van két nagyon jó hangfalunk, ha nincs egy hozzá illő erősítőnk, illetve egy kiváló hangforrásunk, amivel igazán szép hangokat hozhatunk ki belőlük. Furcsa belegondolni, de az ideális rendszer megtalálása a hordozható eszközök terén sem egyszerű, ha igazán komolyan akarjuk csinálni. Természetesen ezen a szinten már nem arról van szó, hogy a mobiltelefonunk gyári fülhallgatójának gyatra hangminőségén hogyan próbálunk korrigálni a hangszínszabályzó segítségével, itt inkább arra terelődik a hangsúly, hogy az igazi Hi-Fi élményt hogyan tudjuk begyömöszölni a füleinkbe két kicsi in-ear fülhallgató segítségével.

RHA T10i doboz
[+]

Nem túlzás azt állítani, hogy soha nem fogunk arra a szintre eljutni, hogy két kis fülhallgatón keresztül olyan minőségű, energiájú és terű zenét hallgassunk, mint egy drágább Hi-Fi berendezés segítségével. Ezek az eszközök természetesen nem is az otthoni rendszerek kiváltására születtek, sokkal inkább egy kifinomult zenei ízléssel rendelkező ember hordozható kütyüi lehetnek. Kicsit drasztikusnak hangzik, de ahogy a Hi-Fi berendezések árai gyakran milliós tételek lehetnek forintban, úgy a hordozható zenelejátszásra is gond nélkül el lehet költeni százezreket, az pedig szinte magával értetődő, hogy egy bizonyos szint fölött már nüansznyi különbségekért fizetünk nagyon sokat.

RHA T10i teszt
[+]

2010 óta ismerhetjük az RHA névre hallgató, kizárólag hordozható hangkeltőket gyártó brit céget, régebben fejhallgatókkal is foglalkoztak, a jelenlegi portfóliójuk azonban kizárólag fülhallgatókból áll. A márka hivatalos oldalán azt olvashatjuk, hogy az RHA elkötelezett a magas minőség és a tartósság iránt, ennek megfelelően ezek nagyon jól összerakott, érzetre is minőségi termékek, vaskos árcédulával, ugyanakkor 3 év teljes körű garanciával. Tesztünk mai alanya a gyártó 2014-ben bemutatott csúcsmodellje, a T10i, ami már a nevében is szakít a hagyományokkal, hiszen eddig az MA-széria és ahhoz tartozó három szám takarta a gyártó in-ear hangkeltőit.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • TDK blog: Hosszú utakhoz kiváló választás az NC360

  Az aktív zajszűrős fülhallgatók viszonylag kis számban vannak jelen a hagyományos társaikhoz képest, pedig sok esetben nagyon hasznos tud lenni a tökéletes izoláció.

 • RHA T20 - leheletnyi különbségek

  Az RHA egy újabb, kiváló minőségű in-ear fülhallgatót dob piacra: az előd már nagyon magasra tette a lécet anyagminőségben és hangban is, de apróságokban tudott még fejlődni a kütyü.

 • IFA 2015: Kipróbáltuk az RHA S500i-t

  A brit cég standján csomó ismerős termék fogadott minket, a DACAMP-ot még mindig nem tudtuk meghallgatni, de az S500i már a rendelkezésünkre állt.

 • MuziX blog: Új néven fut a TDK blog

  A TDK termékek hivatalos, hazai forgalmazója számos új audio terméket mutat be itthon, ennek megfelelően a vonatkozó blogunkban is foglalkozunk ezekkel a kütyükkel.

Előzmények