Hirdetés

TDK blog: Hosszú utakhoz kiváló választás az NC360

A ma kapható in-ear fülhallgatók egy bizonyos kategória fölött már nagyon jó zajszigeteléssel rendelkeznek, viszont ha valaki nagyon sokat utazik tömegközlekedési eszközön, annak adott esetben nem árthat egy zajszűrővel is ellátott darab a tökéletes izoláció érdekében. A TDK Life on Record NC360 pont ilyen, típusjele a noice cancellationre, azaz az aktív zajszűrésre utal. A doboza viszonylag bőséges, a fülhallgatón kívül találunk benne 3 féle szilikon illesztéket, egy hordtáskát, egy AAA elemet és egy jack átalakítót, aminek segítségével a repülőkön lévő csatlakozóba is bedughatjuk az eszközt.


[+]

A fülhallgatót megvizsgálva azonnal észrevesszük, hogy miért csomagoltak egy AAA telepet is a készülék mellé, a kábelen lévő távirányítóba ugyanis elemet kell tenni ahhoz, hogy a zajszűrést bekapcsolhassuk. Ezen a távirányítón akár teljesen ki is kapcsolhatjuk ezt a funkciót, illetve egy némítógombot is kapott, de headset funkciókra nem képes a készülék, beszélgetésre szolgáló mikrofont vagy felvevőgombot itt tehát hiába keresnénk. Elemmel felszerelve ez az egység már kifejezetten komoly tömeggel bír, ezért érdemes használni a hátulján található beépített csíptetőt, aminek segítségével ingzsebre vagy pólóra akaszthatjuk.


[+]

A kábele 125 centiméter hosszú, szimmetrikus kialakítású, kellően rugalmas, a fülhallgatóknál lévő törésgátlók pedig igényesen ki vannak alakítva. Aranyozott jack csatlakozója 3,5 milliméteres, 45 fokos kialakításának köszönhetően pedig a tipikus kábeltörések nagy része elkerülhető vele. A fülhallgatók vetőcsöve 45 fokban megvan döntve a driverhez képest, viselete tehát hosszútávon is kényelmes.


[+]

Amikor bekapcsoljuk a zajszűrést, akkor egy pillanatra elhallgat a zenelejátszás, majd visszahangosodik és azt tapasztaljuk, hogy a tipikusan beszűrődő monoton zajok (elhaladó autók, beszéd, menetszél stb.) szinte teljesen megszűnnek körülöttünk, a kirívó hangok (dudálás, szirénázó jármű közeledése stb.) pedig jelentősen elhalkulnak. A hangminőségre nincs komoly befolyással a zajszűrés be- illetve kikapcsolt állapota. A távirányítón találunk egy némítógombot is, ami addig halkítja el az általunk hallgatott tartalmat, amíg azt nyomva tartjuk.

A hangképe alapvetően mélytónusú, de az kategóriájához képest kellően jó minőségű és részletes. A basszusok nem dominánsak, de elegendő mennyiségben jelen vannak. A középtartomány kiemelése hallható enyhén, az énekhangok kifejezetten kiemelkednek, viszont a magas hangok tipikusan visszafogottak és a minőségük sem tökéletes. Elektronikus zenék esetén kicsit hiányoltam a basszusok energiáját, nagyzenekari művek esetén nem volt elég jó a részletesség és a szeparáció, de az összes többi műfajt könnyedén kezel az eszköz, a rock például kifejezetten jól áll neki.


[+]

Összességében a TDK Life on Record NC360 egy nagyon jól sikerült utazó-fülhallgató. Hosszútávon is kényelmes, alig érezni, hogy fülben van, a tipikus külső zajok nagy részét tökéletesen elszigeteli, a hangminősége pedig utazáshoz elegendő, ilyenkor úgysem a finom részleteket keressük a zenében. Az ára az aktív zajszűrővel ellátott fülhallgatókhoz képest kifejezetten kedvező, a Muzixhoz 15 000 forint alatt fog bekerülni, 1 év gyártói garanciával, aki sokat utazik különböző tömegközlekedési eszközökön, annak érdemes lehet megfontolnia a vásárlást.

Azóta történt

Előzmények