Hirdetés

Xiaomi Mi Mix - szép-szép, de otthonra nem kéne

A kínai gyártó koncepciókészüléke papíron minden tekintetben lenyűgöző, a gyakorlatban azonban korántsem kompromisszummentes. De mutathatja az utat.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Xiaomi Mi Mixet megelőzően bemutatott csúcsphabletje, a Mi Note 2 már önmagában is elég meggyőzőnek mutatkozott, mind kialakítás, mind specifikáció tekintetében, mi pedig éppen most próbálunk meggyőződni erről; készül a teszt. De a kínai gyártónak sikerült még maga elől is ellopni a showt. A Mi Mix lenyűgöző formavilága és anyaghasználata vitathatatlan, a hardveres komponensek a lehető legfrissebbek, hiánytalanul eleget téve a prémium kategória kívánalmainak. Mondjuk, infra nincs és RAM-ból is láttunk már többet. Meg néhány dolog nem teljesen úgy működik, mint ahogy elvárnánk, de érdemes első helyen megjegyezni, hogy a Mi Mix lényegében egy techdemo. Annak pedig igazán mutatós, előremutató, egyedi és ahhoz képest igen összeszedett.


[+]

Az első találkozás a készülékkel minden esetben maradandó élmény. A Mi Mix nagy, tekintélyt parancsoló és gyönyörű. Aztán kiderül, hogy tényleg nagy, a tekintélyt parancsoló megjelenésnek mi nem, csak az ergonómia látja kárát, a szépség pedig amúgy is szubjektív. A kijelzőarány viszont mellbevágó, noha szemmel láthatóan nem kávamentes, ettől függetlenül valószínűleg a Mi Mix került fizikailag a legközelebb a szavak tényleges jelentéséhez. Már, ha a Sharp Aquos Crystal és Crystal X-et nem számítjuk. Minden futurisztikus extremitása mellett azonban a Mi Mix nem kompromisszumoktól mentes, sem a kialakítás, sem a kialakítás okán alkalmazott egyes technológiák tekintetében, amit az alkalmanként hiányosan lokalizált szoftver további kellemetlenségekkel tetéz. Néha kényszeredetten leállnak egyes Google termékek. De tényleg csak ritkán.

A Samsung Galaxy S7 edge eltörpül a Mi Mix mellett
A Samsung Galaxy S7 edge eltörpül a Mi Mix mellett [+]

A gyakorlati felhasználás során tapasztalt hiányosságok, vagy diszkfunkciók teljesen más megvilágításba helyezik a koncepciókészülék fogalmát, amit elvileg a speciális burkolat tömeggyártásának technikai nehézségeivel magyaráztak. A limitált példányszámban való elérhetőség mellett alapvetően nem hibátlan sem a koncepció, sem a megvalósítás, mindamellett roppant érdekes, egyrészt az egyediség, másrészt a tényleg látványos kijelezőmért miatt, azzal együtt, hogy a megjelenítés minősége nem kiemelkedő. Plusz, tényleg nagyon nagy. Nagyon.


[+]

A Speedshoptól megkaparintott pakkra szintén a tekintélyes jelzőt kell használnunk. Tényleg nem egyszerű olyan kifejezést előásni, ami visszaadná egyrészt a doboz, meg egyébként a készülék megjelenésének eleganciáját, kiemelkedő formatervét, prémium kivitelezését, és nem utolsó sorban méretét. A fénytelen fekete bújtatóból egy hármas osztású, Mi jelzéssel nyomott, szintén matt fekete, textilérzetű tárolót húzhatunk elő.


[+]

A mágnesesen záródó dobozból először nyilván a készülék kerül elő, ami alatt további két, leporelló-szerűen szétnyitható egység tartalmazza a valódi bőrből készült tokot, ami nekünk a jobb alsó sarokban az istennek sem akar ráfogni a készülékre, valamint a C-típusú töltőkábelt és egy A típusú földeletlen szabványnak megfelelő, változó feszültségű, 5V-on 2,5 amperes, Quick Charge 3.0-s töltőfejet. Érdekes, hogy a szigetelt kábel külseje olyan feszültséget vezet, amit az első adandó alkalommal le is ad, általában a digitizernek. Ha töltés közben hozzáér a kábel a kijelzőhöz, egyrészt feloldja, meg mindenféle furcsaságot is csinál, ha nincs zárolás. Adapter és fülhallgató nincs (pedig éppenséggel elférne), papír kevés, SIM-tű és távol-keleti tornacipő-odőr akad.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés