Bemutatkozott a Doogee Mix 2

A Doogee Mix egészen leplezetlenül kívánt a Xiaomi formabontó készülékének nyomdokaiba lépni, kisebb méretben, de hasonló konstrukcióval. Legalábbis a renderképek alapján. A teszt során sajnos kiderült, hogy a kialakítás azért messze nem olyan áramvonalas, mint a promóciós képeken, a dupla kamera tulajdonképpen csak fizikailag adott, a rendszer nem használja ki, optikai zoomról véletlenül sincs szó, az egyéb paraméterek és képességek pedig szintén nem kiemelkedőek. De attól még, hogy ez nem annyira jött össze, a Mix 2 még lehet összeszedettebb.


[+]

A formaterv a trendeknek megfelelően változott, a Mi Mix-re emlékeztető kialakítás helyett a 2:1-es képarány dominál, látszólag vertikális élek nélkül, enyhén ívelt oldalélekkel. Természetesen fogalmunk sincs, hogy a valóságban ez hogy néz ki, valószínűleg nem úgy, ahogy a képeken. A 159,1 x 74,7 x 8,6 milliméteres házba szerelt 5,99 hüvelykes FHD+ felbontású panel technológiáját ezúttal nem részletezték. Hardver szempontjából előrelépés nem történt, ezúttal is a MediaTek Helio P25 mellett döntöttek 6 GB rendszermemóriával és 64 GB bővíthető belső tárhellyel.


[+]

Kamerából viszont már négy is elfért, az ujjlenyomat-olvasó meg csak a hátlapon. Az előlapra kiutalt két darab, 8 magapixeles (egy 130 fokos és egy normál látószögű) szenzor viszont arcfelismerésre is alkalmas, így a biometrikus védelmi vonalat itt a 3D arcfelismerés is kiegészíti. A 16 és 13 megapixeles kamerákból álló hátlapi rendszer állítólag továbbra is támogatja a hardveres portré módot és kétszeres optikai zoommal felszerelt, ami első körben félreértésnek bizonyult, így jogosnak érezzük a fenntartásainkat.


[+]

A 4060 mAh-s telepet Type-C USB csatlakozón keresztül tölthetjük a mellékelt 1 amperes töltőfejjel, valószínűleg normál tempóban. A jack csatlakozó kimaradt, a doboz tartalmának részletezésekor viszont nem említik, hogy átalakítót is mellékelnének vezetékes zenehallgatáshoz. A készülék 7.1-es Androira épülő Freeme OS-t futtat, a 800 MHz-es LTE frekvenciát látszólag nem támogatja, az ára pedig az októberi startig biztosan kiderül.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Mi Mix 2 - funkcionális művészet

    Philippe Starck visszaült a tervezőasztalhoz, és sokkal jobb csúcstelefont rajzolt, mint tavaly: a lenyűgözően szép Mi Mix 2 átlagméretűre fogyott és jó irányba tereli a kávamentes trendeket.

  • Doogee Mix - kutyából nem lesz szalonna

    Hiába a keretmentes kijelző vagy a duplakamera, a Mi Mix életérzése helyett annyi problémát sikerült elhozni a középkategóriába, amennyitől Cesar Millan is falnak rohanna.

Hirdetés