Népszerű Xiaomi vált Android 9 Pie-ra

A tavalyi év egyik legjobbja volt a Xiaomi Mi A1: dupla kamera zoomlencsével, méretes kijelző noccs nélkül és vegytiszta Android, fürge sebességgel. Azért pár baki is becsúszott, és nem állt át túl gyorsan az Android One sorozat keretében futó készülék Oreóra és Pie-ra. A 9-es számozású Android konkrétan még a nyáron jelent meg, és télig kellett várnia az első Mi A1 tulajdonosoknak a telepítésre. A MIUI fóruma szerint egyelőre ez az Egyesült Államok, Hollandia és Ausztria vásárlóit jelenti, a többlépcsős közzététel ugyanis ezekben a régiókban indult meg.

A Xiaomi Mi A1 nem más, mint a Mi 5X, csak MIUI 9 helyett gyári Androiddal
A Xiaomi Mi A1 vegytiszta Android Nougattal startolt, és az Oreo csomag után elvileg most befutott rá a Pie is [+]

Az Android 9 Pie újdonságaiból a Mi A1 megkapja az adaptív akkumulátor és fényerő funkciót, az új gesztusvezérlést, illetve a kontextuális alkalmazás- és műveletajánlást. Az 1074,9 megabájtos csomag emellett aktiválja a chipen lévő, de alapból eddig letiltott FM-rádiót. Az a következő napokban fog kiderülni, mennyire sikerült jól a frissítés, és milyen hamar fogja a pités Androidot a többi régió megkapni. A Xiaomi Mi A2 és a Mi A2 Lite egyébként már korábban frissült Pie-ra.

Előzmények

  • Xiaomi Mi A2 - fejlődött is, meg nem is

    Továbbra sem kompromisszummentes a Xiaomi-féle Android One mobil, de számos ponton fejlődött, remek ár/érték aránya pedig elvitathatatlan.

  • Xiaomi Mi A2 Lite - annyira nem lite

    A Xiaomi Android One sorozatának második generációja a szerényebb kivitelben, a Mi A1 hardverével, de modern formatervvel és nagyobb akksival. Előbbi viszont (sajnos) szenzorszigetet is jelent.

  • Xiaomi Mi A1 - tisztasági fogadalom

    Csatlakozott a Xiaomi az érintetlen operációs rendszert kínáló Android One mozgalomhoz, és egy küllemben ismerős, ám kitűnő dupla kamerás phablettel nyit nyugat felé, verhetetlen áron.

Hirdetés