Asus Zenfone 7 Pro - fordulásból lő, gól

Azért szeretjük az Asust, mert mernek próbálkozni. És van, amikor ennek remek termékek lesznek az eredményei, a Zenfone 7 Pro is ilyen.

Hirdetés

Bevezető

Sosem felejtem el, amikor volt lehetőségem interjút csinálni Jonney Shih elnökkel. Az Asus első embere egy legenda a szakmában, mert egyrészről egy roppant felkészült mérnök, másrészről pedig egy igazi színpadi személyiség, aki egészen sajátos módon tart termékbemutatót. A “without further delay” szófordulata már-már szállóige mifelénk, Jonney teljesen átalakul, ha közönség elé lép, ehhez képest egy roppant csendes, szimpatikus bácsi volt, amikor Párizsban a lakosztályában találkoztunk és beszélgettünk. De ő mondta nekem ott, hogy az Asusban majdnem mindenki mérnök, mérnökökből lesznek a vezetők és mindent tudnak a termékekről, szeretik a technológiát, ismerik a komponenseket és a szoftvereket az utolsó bitig. És ez egy csomó Asus terméken abszolút érezhető, ráadásul az elmúlt évtizedekben egy rakás egyedi és érdekes mobilos eszközt is piacra dobtak úgy, hogy azok nem nagyon illeszkedtek a nagyobb telekommunikációs cégek fazonjához. Ennek ékes példája a Padfone, de volt már Intel chipsetes Zenfone 2, Fonepad néven phablet akkor, amikor még sokkal kisebbek voltak a telefonok, a ROG Phone pedig már a harmadik generációját tapossa és minden alkalommal megmutatja, hogy ha a játékos júzereket komolyan veszi valaki, akkor abból milyen készülék esik ki.


[+]

A Zenfone viszont kicsit más, mert azért mégiscsak ez a vonal akar lenni a húzómodell, itt azért kevesebb merészséggel vágnak bele évről-évre a feladatba, ami vagy remekül sikerül (Zenfone 2), vagy relatív felejthető, a mostani készülékkel viszont elég jól eltalálták, hogy mik a fontos dolgok. Mindezt úgy, hogy ezúttal is van egyedi megoldása a terméknek, a hátulról motorosan előreforduló kameramodult ugyan kipróbálta a Samsung is, de ők hagyták a francba, az Asus viszont azt mondta, hogy a Zenfone 6-ban ez elég ötletes volt, nézzük meg, hogy tudjuk-e ezt jobban is csinálni. Jelentem: tudják.


[+]

Lehet, hogy ez az oka, lehet, hogy más, de tény, hogy elég sokat ült a gyártó a Zenfone következő generációján, az elődmodell bejelentése óta több mint egy év telt el. Viszont miután a Zenfone 6 nagy dérrel-dúrral bemutatkozott még egy csomó ideig nem lehetett kapni, most viszont alighogy a Zenfone 7-ről lerántották a leplet már rendelhető is. Ennek amúgy nem csak az az oka, hogy inkább tologatták a bejelentést, hanem pont a forgatható kameránál használt folyékony fém ötvözet beszállítói nehézségei okoztak csúszást az elődmodellnél, most viszont égre-földre esküdöztek, hogy erre sokkal jobban felkészültek. És a jelek szerint ez eddig stimmel is. Szóval bejelentették, rögtön meg lehet rendelni, a kérdés már csak az, hogy milyen telefon a Zenfone 7 Pro, amire a rövid válasz az, hogy király, a hosszabbat viszont a következő oldalakon kifejtjük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés