Honor blog: A "Jövő kapujával" köti össze a Honor a múltat és a jelent

Jövő kapuja néven hoztak létre egy programot, amely egyelőre Hamburg nevezetességeinél az AR-t és a gépi tanulást használva mutat meg nem látható dolgokat.

A Honor nem csak újabb és újabb telefonokkal, tabletekkel, kiegészítőkkel és notebokokkal igyekszik újradefiniálni a márkát, hanem innovatív ötletekkel is előállnak, amelyek megmutathatják, hogy a technológia, a gépi tanulás (vagy ahogyan sokan nevezik: a mesterséges intelligencia), az egyre jobb szenzorok, kamerák és számítási teljesítmény milyen módon tudnak segíteni más iparágakat, vagy éppen milyen extrát adhatnak hozzá az eddig megszokott látásmódunkhoz.

A Jövő kapujának nevezett kísérletben a művészetet, a technológiát és az építészeti örökséget hozzák össze oly módon, hogy a felhasználók egészen másféle módon láthassák az ismert nevezetességeket. A projekt első fázisának helyszínéül Hamburgot választották, ahol az UNESCO világörökség részét képező Wasserschloss és a kikötő raktárépületei változnak át a Honor telefonok kameráján át nézve. Az AR technológia (amikor valós hátteret használnak digitális elemekkel) már sok alkalmazásban segítette az oktatást és a tervezést, a Honornál azonban új szintre emelték a dolgot, hiszen a megjelenített kép elkészítésében neves művészek működtek közre.

A projekt életre keltéséhez a HONOR az AR-t és VR-t fejlesztő ARLOOPA-val, valamint Yunuene és Timo Helgert elismert művészekkel működött együtt, akik kreatívan alakították át a kiterjesztett valóságban a híres Wasserschloss épületet. Yunuene a Jövő kapujához” a Vitorlázás az időben” című művével járult hozzá, amely a város kikőtőjének fejlődése előtt tiszteleg. Jellegzetes képi elemeivel mutatja meg, hogy a tengerészeti logisztika innovációi miként változtak az idők során. Timo Helgert Virágzó jövő” élménye pedig futurisztikusabb: alapja, hogy Hamburg a világ egyik legzöldebb városa. Művében azt láthatjuk, hogy a Wasserschloss miként nézne ki egy olyan zöld jövőben, ahol a gyönyörű virágok és a veszélyesztetett fajok megélhetnek – ezáltal a legendás épület egy másfajta világ hangulatában tündökölhet.


[+]

Noha a hamburgi megoldás még csak egyfajta "pilot", a Honornál úgy gondolják, hogy az itt szerzett tapasztalatokat máshol is felhasználhatják majd. A hibrid turizmusnak nevezett új trend a globális turisztika újbóli fellendüléséből ered, ahol az utazók már elvárják, hogy a járvány alatti digitális fejlesztések kibővítsék és élvezetesebbé tegyék a fizikai utazást. Az AR-élmények a Wasserschlossnál a digitalis és a fizikai világokat hozzák össze, így a látogatók teljesen új módon érintkezhetnek a kultúrával.

Globális technológiai vállalatként a HONOR elkötelezett, hogy olyan okos eszközöket fejlesszen ki, melyek lehetővé teszik a múlt kulturális kincseinek értékelését és megtapasztalását amellett, hogy  általuk felfedezhetők a jövő lehetőségei is” – nyilatkozta George Zhao, a Honor Device Co, Ltd. Vezérigazgatója. Arra számítunk, hogy majd világszerte egyre inkább használják az AR és az MI technológiákat a fizikait és a digitálist ötvöző élmények megalkotására, hozzájárulva ezzel a hibrid turizmus virágzásához. Ezen túl pedig sok másik iparág és közösség is előnyeit élvezheti ezeknek a lehetőségeknek. Valóban a jövő kapujáról beszélhetünk.”

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Előzmények