2018. január 18., csütörtök

Gyorskeresés

Galaxy blog: Így lehet alkalmazásokat kártyára helyezni az S7-tel

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

A Samsung Galaxy S7 edge segítségével mutatjuk be, hogyan lehet bizonyos appokat (korlátozott adatmennyiséggel) a microSD kártyára helyezni.

Visszatért a tavalyi Samsung csúcsmodellek talán legfájóbb hiányossága, a microSD kártyával való tárhelybővítési lehetőség. A kimaradást tavaly a gyártó a 32 gigabájton induló tárhelyopciók választékával, illetve az UFS 2.0-s, ultragyors belső tároló teljesítményével magyarázta, tetemes mennyiségű adatot a microSD-ről olvasva ugyanis belassulhat a rendszer. Tárhelyből ugyanakkor sosem elég, és az S7-es szériával visszatér a foglalat, amely akár 200 gigabájtos microSD-t is befogad.

Az egyes alkalmazások tárhelybeállításai között érhető el a microSD-re való helyezés opciója Az egyes alkalmazások tárhelybeállításai között érhető el a microSD-re való helyezés opciója
Az egyes alkalmazások tárhelybeállításai között érhető el a microSD-re való helyezés opciója [+]

Bár elsődleges telepítési helynek nem lehet a kártyát megadni a nálunk lévő S7 edge aktuális rendszerverziójával, az Alkalmazások > Alkalmazáskezelő > Tárhely > Felhasználási tárhely módosítása opcióra lépve bizonyos felhasználó által telepített appok a microSD kártyára helyezhetők. Ez az Asphalt 8, a Leo's Fortune és az AnTuTu esetében összejött, azonban a játékok méretes adatmappái nem kerültek át, tehát az akár több gigabájtot is meghaladó csomagok továbbra is a készüléken maradtak. A Virtua Tennis Challenge, az AZ Camera és a Here Maps fel sem kínálta az áthelyezés opcióját, a rendszeralkalmazásokat szintén nem lehet mozgatni.

A rendszer jelez, ha az eltávolított microSD-n tárolt alkalmazások nem elérhetők A rendszer jelez, ha az eltávolított microSD-n tárolt alkalmazások nem elérhetők
A rendszer jelez, ha az eltávolított microSD-n tárolt alkalmazások nem elérhetők [+]

Ebből is látszik, hogy a Samsung továbbra is a sokszorta gyorsabb belső tárolót preferálja a telepítések esetében, a kitűnő rendszersebesség tekintetében egyébként jogosan. Csakhogy a 8 gigabájtot lefoglaló TouchWiz mellett a 32 és 64 gigabájtos modell tárolója is betelhet, így nem mindenki fog a korlátozásnak örülni. Persze, a fényképeket, a videókat, a zenéket és minden egyéb fájlt továbbra is lehet a kártyán tárolni vagy oda menteni, egy-két kamerafunkciót leszámítva (a villámgyors sorozatfelvétel írási igényeit az microSD kártyák például nem tudnák teljesíteni). A másik ok egyébként, amiért nem ideális az appokat kártyáról futtatni, az a microSD esetleges cseréje – ha a kártyát a felhasználó kiveszi, a rajta tárolt appok nyilván nem indulnak el. Éppen ezért a Samsung szürke háttérrel és kis SD kártya ikonnal jelöli, amelyik app nem érhető el a kari távollétében.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.