MWC 2016: Merőben más lett az LG G5

A Huawei mellett az LG indította meg a MWC hivatalos megkezdése előtti utolsó napot, hiszen 14-kor G5 Day néven egy nagyszabású eseményt tartottak a Sant Jordi Clubban. A show-t a CEO nyitotta meg, nem is rejtegették tovább a telefont, azonnal látható volt a kivetítőn a teljesen átdolgozott a formaterv.


[+]

A készülék külsőleg nagyon erősen építkezik a Nexus 6P-ből, a hátlap fémből készült, oda helyezték az ujjlenyomat-olvasót. Nem maradt el az alul kicsúsztatható akkumulátor sem, vagyis a dél-koreaiak nem adták fel ezt a jó tulajdonságot. LG Friends néven számos új eszköz lesz elérhető, a PlayGround pedig a játékosokat köti majd össze. A fontosabb piacokon már áprilisban elérhetővé válik a termék, az árazásról nem esett szó.


[+]

Ezután Frank Lee lépett színpadra, aki bővebben kezdett el beszélni a G5 dizájnjáról. A 3D Arc Glass, szélek felé kicsit ívelt üveg és a unibody fém készülékház első látásra furcsa, főleg a G4 után, van akinek tetszik, van aki inkább a régebbi modellt választaná. A moduláris kialakítás számos új lehetőséget hozott magával: az egyik az LG CAM Plus. ami egy mobilhoz kapcsolható 1100 mAh-s akkumulátor, van rajta egy exponáló, egy videófelvevő gomb és egy tekerő a zoomhoz, a másik az LG Hi-Fi Plus (Hi-Fi DAC). Extrákat is vásárolhatunk a G5 mellé: LG 360 camnek köszönhetően akár 360 fokos fotók lőhetők.


[+]

Elég csak ránézni a kijelzőre, hiszen az óra és a legfontosabb értesítések ikonjai mindig láthatók. Ilyenkor a képernyő harmada világít, külön chipbe kerülnek mentésre az adatok, ami állítólag 0,8 százalékot fogyaszt óránként. A 75 fokos látószöggel bíró 16 megapixeles kamera mellé egy 135 fokos nagylátószöggel rendelkező 8 megapixeles másodlagos szenzor is került. A Quantum IPS kijelző 5,3 hüvelykes és QHD felbontású, a telefon lelke egy Snapdragon 820 chipset, amit 4 GB RAM támogat. A tárolóegység mérete 32 GB, ezt microSD-vel lehet bővíteni (maximum 2 TB). Különlegesség a Dolby Digital hangzás, valamint az Apt-X HD Bluetooth. Az akkumulátor 2800 mAh-s, támogatja a QuickChartge 3.0-s gyorstöltést, méghozzá az USB Type-C csatlakozón keresztül. Adatkommunikációs szempontból kiemelendő még a Qualcomm X12 LTE, a WiFi, a Bluetooth, az infra, valamint a GPS. A G5 ezüst, arany, rózsaszín és titán árnyalatokban kerül piacra.


[+]

Volt még azért pár dolog a cég tarsolyában (ezekről későbbi bejegyzésben lesz szó): az LG 360 VR szemüveg könnyű, összehajtható és 180 grammot nyom. Külön kijelzővel rendelkezik mindkét szem számára. Erről A Qualcomm vezérigazgatója beszélt többet: a Snapdragon 820 SoC már támogatja a multimédiás tartalmak teljesen más szintű élményét (ami ugye nem újdonság a piacon). LG Rolling Bot: otthon lehet vele fotózni, videózni WiFi-n keresztül, tud beszélni az állatokhoz, plusz távirányítóként is használható a beépített infrának köszönhetően. Az LG Smart Controller a telefon képernyőjét használva képes a (Parrot vagy más, erre a célra szánt) drónokat vezérelni.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés