Samsung Galaxy Note7 - nézz mélyen szemembe!

Az S szériához közeledő Note7 kijelöli a csúcs Galaxyk csapásirányát: ívelt kijelző, retinaszkenner, 64 GB tárhely, Android 7 stílusú TouchWiz – ja, és víz alatt működő S Pen, hogy az egyéniségből is maradjon.

Szoftverek

Nincs TouchWiz gesztusvezérlés nélkül, bár ezeket már nem tolja az ember arcába a Samsung (szemben az íriszlámpával). Képernyőkép készítés tenyérhúzással, hívásfogadás fülhöz emeléssel, az elmulasztott értesítések jelzése felemeléskor, gyógyítás némítás kézrátétellel és vészjelzés küldése a bekapcsoló tripla lenyomásával – ezek az opciók. A tárcsázó is letisztultabb lett. A gyorskeresés és gyorshívás továbbra is adott, egy gombra van a videohívás. A névjegyzék számos online fiókból, a SIM-ről, a telefonról és fájlokból is behívja a kapcsolatokat. A vezeték- és keresztnév sorrendje felcserélhető, rendezni lehet bármelyik szerint, a szám nélküli tételek elrejthetők, a nemkívánatosak blokkolhatók. Automatikus elutasító üzeneteket is alkotni lehet. A névjegyekhez edge panel is tartozik, partnerjelzés a széleken fantázianévvel.


[+]

A Samsung billentyűzete igazi mindenes. Támogatja a magyar ékezeteket, a korrektúrát, a szójavaslatokat és az ujjhúzós bevitelt. A klaviatúra átméretezhető, megjeleníti felül a számokat, akad egykezes elrendezés és van opció a kézírásra, amit roppant hatékonyan ismer fel a rendszer. Az SMS és email appokat gond nélkül használtuk, akárcsak a Samsung remek Naptárát, amely elhagyta az S Tervező nevet. A Fájlkezelő is hasznos, böngészi a Drive tárhelyet, a microSD-t és az OTG-s tárolókat, valamint csoportosítja a letöltéseket, a multimédiás fájlokat és a friss állományokat. Az eszköz karbantartása menüpont alatt rá lehet nézni a memória, a RAM, a telep és a biztonság körmére, mindig akad tanács az erőforrás-felszabadításra. A Samsung Members ennél tovább megy: diagnosztikai eszközök, segítségnyújtás és kapcsolatfelvétel érhető el vele.


[+]

A szokásos Samsung appok közül (Gear menedzser, S Voice hangasszisztens, hangrögzítő, PEN.UP rajzmegosztó, számológép) érdemes az S Healthről beszélni, hiszen komplett aktivitáskövetést nyújt, pulzus- és véroxigén-telítettség méréssel, edzéskövetéssel, étel- és italfogyasztás betáplálásával, testsúly- és alvásciklus követéssel, napi kalória- és lépésszámlálással, valamint célokkal és edzéstervekkel. A Nike Running+, a Gear eszközök és mindenféle orvosi kütyü adatai beépülnek (pl. vércukorszint-mérő), úgyhogy, aki beruház egy Galaxyra, adjon a szoftvernek egy esélyt.


[+]

A Game Launcher egy helyre gyűjti a játékokat, felajánl csökkentett grafikájú energiatakarékos módokat és elrejti a felugró értesítéseket. A lebegő Game Tools ikonnal könnyen lehet képernyőképet vagy videót rögzíteni, a vissza és alkalmazásváltó gombokat deaktiválni, valamint a játékokat a háttérbe zárni úgy, hogy ne ürüljenek ki a memóriából, vagy szakadjon meg a játékmenet. A produktivitásból a Microsoft népes pakkal veszi ki a részét: a Word, az Excel, a PowerPoint, a OneDrive, a OneNote és a Skype is ellátogatott, a közösségi média oldaláról pedig az Instagram, a WhatsApp, a Facebook és a Messenger. A sort a tucatnyi Google app zárja, minden mást vagy a Play Áruházból vagy a Galaxy Apps boltból lehet beszerezni. Például a cerkához kapcsolódó S Note-ot, a Scrapbookot és az ArtCanvast, esetleg a PC-s kapcsolatot kezelő SideSyncet.


[+]

A fullextrás böngészővel órákat el lehet tölteni a neten. Tucatnyi lap megnyitása és az osztott képernyős elrendezés sem okoz gondot a szoftvernek (bár néha dadogósabb a görgetés, mint a Chrome-on). Hatékonyan kezeli a könyvjelzőket és az előzményeket, vált asztali nézetre, vagy inkognitó módba és menti a tartalmakat PNG fájlba. Az online fiókokba ráadásul az adatok bepötyögése helyett ujj- és íriszlenyomattal is be lehet lépni, a kapcsolódó információkat a Knox védi. Vannak még bővítmények (QR-kódolvasó, videoasszisztens), az S Pent a képernyő tetején és alján tartva pedig érintés nélkül lehet görgetni. Egyedül az egyéni nagyításhoz igazodó sortörés hiányzik, ám a méretes kijelzőn ilyesmivel nem kell foglalkozni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Okostelefonos kamerateszt (2016)

  Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

 • Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

  A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.

 • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

  A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

 • Samsung Galaxy Note5 - ötletes öthetes

  Vékonyabb és keskenyebb lett a Samsung új csúcsphabletje, az üveg hátlap, a kiváló kamera és a remek lapkakészlet bizonyára sokaknak tetszeni fog, az árcímke viszont már kevésbé barátságos.

Hirdetés