Galaxy blog: 2-3 hónapon belül indulhat az Android 7.0-s frissítés

A Samsungnál a Note7 az ősz nagy slágere, a vízálló, íriszleolvasóval megtámogatott phablet és S Pen stylusa pedig a magas pontszámokkal zárta nemrég publikált tesztünket. Mivel az Android 7.0 hivatalosan még nem jelent meg, a phablet 6.0.1-es verziót futtat, a felület ugyanakkor jócskán át lett szabva, az előnyőre válva. A küllem minden bizonnyal megelőlegezi az Android Nougatra szabott TouchWiz megjelenését, logikusabb lett a beállítások menü felépítése és letisztultabb az UI.

Koh Dong-jin, a Samsung mobilos vezére Szöulban elmondta, hogy a 2-3 hónapon belül megérkezhet a 7.0-s Android a Galaxy készülékekre, ha minden a tervek szerint halad, addig viszont még bőven tesztelgeti a gyártó a bétás update-eket. Mivel a Note7 a legújabb Samsung csúcskészülék, várhatóan először arra érkezik meg a frissítés.


Ilyen a modern TouchWiz a Note7 esetében, még 6.0.1-es alapokon [+]

Koh az összehajtogatható mobileszközökre is kitért. „Ezeket a termékeket egyre nagyobb érdeklődés kíséri a média részéről, és mi is érdekeltek vagyunk a témában. Ugyanakkor, a következő generációt képviselő eszközök piacra dobására még várni kell. Több szempontot is figyelembe kell venni az összehajtogatható mobilok megalkotásakor, beleértve a hardveres megbízhatóságot és a felhasználói élményt. Nem tudunk pontos időpontot mondani a megjelenésükre vonatkozóan, az idő mindenesetre még nem érkezett el.”

Előzmények