Honor 20 - jobb későn, mint soha!

Különösen igaz ez a Honor 20-ra, ami remek felszereltséggel és kiemelkedő ár/érték aránnyal mutatkozott be, de már a piacra kerülése is bizonytalan volt.

Előzmények, bevezető

5 éve ismerjük különálló brandként a Huawei érdekeltségébe tartozó, de javarészt függetlenül működő Honort. Az első mobiljuk, a Honor 6 óta a márka fő vonalát képezi a hagyományosan, mindenféle utótagok nélkül számozott széria, ami a megfizethető árú, de csúcsmobilos adottságokkal felvértezett eszközöket takarja.

A helyszín bejárata - Berlin, Radialsystem V
2014 őszén indult az önálló Honor története [+]

A Honor 6 után éves váltásban jött a 7, a 8, a 9, majd tavaly a 10, és visszanézve a palettát azt mondhatjuk, komoly hibát egyiknél sem tapasztaltunk, és a felhasználói visszajelzések alapján is az látszott, ez egy jól eltalált széria. Az előzetesek alapján remekül indult a Honor 20 elméleti útja is, és amikor májusban, még az ASUS ZenFone 6 és a Xiaomi Mi 9 tesztünk előtt a bemutatóra készülődtünk, én teljesen biztos voltam benne, hogy hatalmasat fog szólni ez az eszköz.

A Honor 9 (balra) a Honor 8 társaságában
A Honor 9 (balra) a Honor 8 társaságában [+]

Aztán a premier előtt két nappal robbant a hír az anyacéghez kapcsolódó embargóról, ami hirtelen rengeteg kérdést vetett fel a piaci debütálás lehetőségével kapcsolatban. Gondolati szinten felmerült, hogy a Honor 20 és a 20 Pro talán soha nem is lesz elérhető Európában, de szerencsére jól alakultak a fejlemények, és a történtek legkomolyabb hatása az lett a szériára nézve, hogy egy 2-3 hónapos csúszást sikerült felhalmoznia a Honornak.

Végül hozzánk is befutott a Honor 20 tesztkészülék
Végül hozzánk is befutott a Honor 20 tesztkészülék [+]

Ez egyébként pont elég volt a konkurenciának arra, hogy egy nagyon erős felhozatalt tegyen elérhetővé a forintban egyessel kezdődő, hat számjegyű összegért csúcsmodell-közeli mobilt vásárlóknak, viszont kétségbe esni nem tud a cég: a Honor 20 az eredetileg vártnál is kedvezőbb áron lép piacra, ezzel párhuzamosan pedig tényleg egy nagyon korrekt összképet nyújt.

Honor 20 és tartozékai
Honor 20 és tartozékai [+]

A dobozt kinyitva kellemes és kellemetlen meglepetésekkel is találkozunk. Kellemes, hogy a gyári fólia alján lévő piros fül külön leszedhető, így aki a vékony fóliát a karcok védelmére akarja bevetni, megteheti. Szintén jó, hogy 22,5W-os maximális teljesítményű SuperCharge töltő jár hozzá, ami igen gyorsan lehel életet a 3750 mAh kapacitású akkumulátorba. Ha már nincs a mobilon jack, akkor örülhetünk a mellékelt átalakítónak is, az viszont kevésbé jó hír, hogy ezeken kívül csak USB Type-C kábel jutott mellé, sem tokot, sem pedig fülhallgatót nem találtunk a csomagban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Honor

Azóta történt

Előzmények

 • Honor 10 Lite - cseppnyi kompromisszum

  Ígéretes hardver, friss szoftver, AI kamera és kedvező ár szól az új középkategóriás mellett, de a Lite szó most is hordoz magában kompromisszumokat.

 • Honor 7C - C-közép

  A Honor hetes szériája belépő szintű és alsó-középkategóriás eszközökkel bővült, ilyen a 7C is, ami összességében nem rossz, viszont minden tekintetben nagyon erős a konkurencia.

 • Honor 10 - a legolcsóbb AI

  A legolcsóbb Kirin 970-es mobil őrzi a korábbi Honor húzómodellek értékeit, mindenek elé helyezi az ár/érték arányt. Nem tökéletes, de az egyik legjobb választás a palettáról.

 • Honor 9 - fény-másolat

  A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?

Hirdetés