Hirdetés

Nokia C5-03 - lejárt lemez

Külső

A telefon külseje nagyon átlagos. Nem is csúnya, nem is szép, nem gagyi, nem prémium, nem is különleges, az egyetlen találó szó a semmilyen. Az egész borítás műanyagból van, ennek köszönhetően a könnyebb készülékek közé tartozik, a 93 grammos tömegével egyáltalán nem húzza a zsebet. A 105,8 x 51 x 13,8 milliméteres méretekkel megáldott készülék több színben is kapható, a zöld, kék, szürke és fekete alkotta négyesfogatból utóbbi járt nálunk.

Nokia C5-03
[+]

Mint azt az érintőképernyős telefonoknál megszokhattuk, az előlapot szinte teljes mértékben a kijelző foglalja el. Tesztalanyunkba egy 3,2 hüvelykes képátlójú, 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes, 360 x 640 képpontos felbontású darab került. A színek enyhén fakók, viszont a kijelző betekintési szöge meglepően nagy. Rezisztív érintésérzékelési technológiát alkalmaz, ebből is a jobb fajtát, a kívánt hatás eléréséhez nem kell teljes erőnkből behorpasztani a képernyőt, bár a kapacitív kijelzőktől azért messze elmarad. Felette található a hangszóró, valamint egy szolid C5, illetve Nokia felirat, alatta pedig három gomb kapott helyet. A finnek meghallgatták imáimat, és a menü billentyű mellé a hívásfogadás és a hívás-elutasítás is kapott egy-egy fizikai gombot, piros pont bevésve. Sajnos örömöm nem felhőtlen, erről a menü gomb tehet: lezárt állapotban megnyomva egy pillanatra felvillan a képernyő (ez élőben is látható a következő oldalon található videóban), remélem a közeljövőben orvosolják ezt a szoftveres hibát.

Nokia C5-03
[+]

Az oldalsó interfészek tekintetében a manapság szokványosnak tekinthető kínálatot kapjuk. Lent található a töltő csatlakozója, felül pedig a 3,5 milliméteres kimenet és a microUSB csatlakozó fogadja a felhasználót, természetesen ezen keresztül is tölthetjük a telefont. Jobb oldalra került a képernyőt lezáró és feloldó gomb, valamint itt kaptak helyet a hangerőszabályozó gombok is, utóbbiakat sajnos nem használhatjuk lezárt képernyő mellett.

Nokia C5-03
[+]

A hátlap a borítás egyetlen része, amely megpróbálja feldobni a kinézetet. Kétfajta műanyag alkotja, az alsó, körülbelül két centis sáv egy matt, sötétszürke anyagdarab, itt kapott helyet a külső hangszóró. Ez egész jól szól és viszonylag hangos is, bár maximumra feltekerve azért rendesen recseg. A hátlap nagyobb része egy kemény, enyhén csillogó fekete műanyag borítást kapott, ezzel kicsit elegánsabb külsőt kölcsönözve az amúgy teljesen átlagos kinézetű készüléknek. Itt található az 5 megapixeles kamera is, melyet egy vékony króm csík keretez. A hátlapot lefejtve bal oldalt találjuk a memóriakártya helyét, amit az akkumulátor kivétele nélkül is cserélhetünk (működik a hot swap, azaz nem kell újraindítanunk a készüléket egy új memóriarkátya behelyezéséhez). A SIM-kártya foglalata az akksi alatt kapott helyet, magát a SIM-et egy kengyel tartja a helyén, ez sajnos nem egy stabil konstrukció, a kártya behelyezésekor le is esett a kis fémdarab.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Nokia

Azóta történt

 • Nokia C1-01 - abszolút vállalható

  Viszont nem lehet vele lájkolni, mert nincs rajta Facebook. Ettől függetlenül kellemes kis belépőszintű készülék a C1-01.

 • A Nokia jövője

  A barcelonai sajtótájékoztató után világossá vált, hogy merre megy tovább a Nokia. WP7, Meego, Symbian, kérdések és válaszok.

 • Új kezelőfelületet kap a Symbian^3

  Az Anna kódnévre keresztelt UI a felhasználói élményen szeretne javítani.

 • Nokia 700 - aprócska szépség

  Első látásra beleszeret az ember a finnek legújabb okostelefonjába. Aztán elkezdi használni és rájön, hogy sajnos most sem minden fenékig tejfel.

Előzmények

Hirdetés