Nokia C5-03 - lejárt lemez

Bevezető, tartozékok

A Nokia csillaga sokak szerint leáldozóban van. Ez szerintünk egyáltalán nem igaz, véleményünk szerint a dizájn és hardver szempontjából egyaránt kiváló készülékeket gyártó finn mobil-óriás, hanem az általa használt Symbian nevű operációs rendszer kezd kicsit kimenni a divatból. Idén gyakorlatilag minden nagy mobilos operációs rendszer változott, a fejlesztők követik a mai trendeket, mivel ez elengedhetetlen az okostelefonok versenyében. Az Android és az iOS is komoly vérátömlesztést kapott, a Microsoft mobil divíziója pedig egy teljesen újragondolt, és a pletykák szerint a nulláról újraírt rendszerrel jelentkezett a Windows Phone 7 képében, a Symbian pedig a harmadik hatványra lépett.

Nokia C5-03
[+]

Erre pedig szükség is volt, a kissé öregnek számító Symbian S60 megítélésén a nemrég megjelent Symbian^3 sokat javított: gyorsabb és könnyebben kezelhető elődeinél, ami főleg a több oldalas készenléti képernyő és az újragondolt widget-rendszer bevezetésének köszönhető. Éppen ezért meglepetésként ért, hogy a Nokia piacra dobott egy telefont a Symbian^3 elődjével, mely bizony egy több éves operációs rendszer, ráadásul ugyebár utódja is van. Merthogy az XXL GSM jóvoltából tesztre kapott Nokia C5-03-n az Series 60 platform 5. generációs képviselője figyel, sőt, egyenesen a múltból integet vissza a felhasználónak.

Nokia C5-03
[+]

A készülék a szokásos, királykék Nokia kartondobozban érkezett. A tartalma teljesen átlagos, kapunk egy hálózati töltőt, egy igazán rövid microUSB-kábelt (amelyen keresztül tölthetjük is a telefont), egy 2 gigabájtos microSD kártyát, egy nagyon vastag, többnyelvű használati utasítást és egy sztereó, 3,5 milliméteres dugasszal rendelkező headsetet. A fülhallgató hangzásától nem estem hasra, a mély és magas hangok nem nagyon jöttek át rajta (ezen valamennyit lehet orvosolni a hangszínszabályozóval, de minőségi zenehallgatásra így sem alkalmas), cserébe elég hangos, kérdés, hogy ez bárkit kompenzál-e a gyenge hangzásért.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Nokia

Azóta történt

 • Nokia C1-01 - abszolút vállalható

  Viszont nem lehet vele lájkolni, mert nincs rajta Facebook. Ettől függetlenül kellemes kis belépőszintű készülék a C1-01.

 • A Nokia jövője

  A barcelonai sajtótájékoztató után világossá vált, hogy merre megy tovább a Nokia. WP7, Meego, Symbian, kérdések és válaszok.

 • Új kezelőfelületet kap a Symbian^3

  Az Anna kódnévre keresztelt UI a felhasználói élményen szeretne javítani.

 • Nokia 700 - aprócska szépség

  Első látásra beleszeret az ember a finnek legújabb okostelefonjába. Aztán elkezdi használni és rájön, hogy sajnos most sem minden fenékig tejfel.

Előzmények

Hirdetés