Hirdetés

Nokia C6-01 - ötletek nélkül élni

Bevezető

Mielőtt Nokia fanatikusok vad hordája jönne a szerkesztőség elé tüntetni és Molotov-koktélt hajigálni, rögtön az elején leszögezném, hogy a C6-01 igazából egy teljesen jó telefon. Össze van rakva, működik, azt csinálja, amit kérek tőle, van benne egy sereg hasznos funkció. Csak éppen egy telefont sosem önmagában szoktunk nézni, hanem megtekintjük, hogy aktuálisan a többi gyártó mivel próbálkozik, illetve mennyiért.

Nokia C6-01
[+]

A finn cég a jelek szerint most azzal próbálkozik, hogy ha már nagy nehezen kiizzadták magukból a Symbianˆ3 nevű rendszert, akkor legyen is annak fogadtatása akármennyire véleményes, már eldöntötték, hogy eköré fognak rajzolgatni mindenféle telefonokat, miképpen tették ezt a korábbi OS kapcsán is. Az 5800 mutációi a mai napig kísértik szerkesztőségünk minden tagját, legalább egy ilyen klóntesztet mindenki írt már, s most ugyanez alakul ki a Symbianˆ3 kapcsán is.

Nokia C6-01
[+]

Miután egy telefon (még) nem legózható össze modulárisan (az egyetlen kivétel a Modu), ezért a gyártók simán megcsinálhatják, hogy az egyébként két teljesen ugyanolyan készüléket két különböző modellként tálalják, s csak annyi a különbség, hogy az egyikben van GPS, a másikban pedig nincs WLAN. Néha ehhez rajzolnak kicsit más formákat, de a Nokia korábban még erre is nagy ívben tett, egyenszappanok jöttek ki a gyárból. A C6-01 sem egy korszakos design, lehet, hogy az Iparművészeti Egyetemen tanuló formatervező olvasók rengeteg apró pontot tudnak mutatni, amitől a C6-01 egyedi és össztéveszthetetlen, de szerintem ez a Nokia is pont olyan, mint a többi.

Nokia C6-01
[+]

Hozzánk a GsmLine.hu küldte el a csomagot, aminek egyébként 101 ezer pénz lett volna az ára. Nokia okostelefon, ennyibe kerül, csak az a bökkenő, hogy a C7 most 98 ezer forint, a korábbi C6-00 pedig 61 lepedő. Persze előbb-utóbb beáll majd a helyére tesztalanyunk is, valószínűleg a C7-nél lentebbre csúszik a ráfordítandó pénzösszeg, de nem hiszem, hogy az 5800 utódja tudna lenni. Ez majd idővel kiderül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia C7 - szépség a köbön

    Megérkezett a Nokia második Symbian^3-mal szerelt készüléke, mely elegáns és gyönyörű külsőt kapott.

  • Nokia N8 - vajon elég lesz-e?

    Megjött végre a várva várt Nokia zászlóshajó, de vajon a megújult Symbian fel tudja-e venni a versenyt az egyre erősödő konkurenciával?

Hirdetés