Hirdetés

Nokia C5-03 - lejárt lemez

Hirdetés

Multimédia, akkumulátor, összegzés

A készülékben található egy maximum 5 megapixeles fotók és VGA (640x480 képpontos felbontású) videók elkészítésére alkalmas kamera. A képeinkhez GPS-adatokat rendelhetünk (geotagging), valamint több mód közül is választhatunk, utóbbi nem sokat ér a fixfókusz miatt. Igen, jól látja a kedves olvasó, egy 75 ezer forintos készülékbe a Nokia mérnökei fixfókuszos, vaku nélküli fényképezőt szereltek, bár ezt már eljátszották a szignifikánsan drágább C7 esetében is, úgyhogy haladjunk tovább, nincs itt semmi látnivaló.

Nokia C5-03

Mint az a kamera képességei alapján sejthető, nem fogunk túl jó fotókat lőni vele. A fixfókusznak köszönhetően pillanatok alatt elkészülnek a képeink, de ezért komoly árat kell fizetnünk. A fotók irtó zajosak és elmosottak, a makró mód egy nem létező fogalom, ráadásul az éjszakai fotózás kedvelőit is el kell keserítenem, a vaku hiányából adódóan nem fogjuk tudni megörökíteni a bulikat.

A telefon egy 1000 mAh-s kapacitású akkumulátorból nyeri az energiát, amivel elméletben 11 órányi beszélgetési időre és 600 órányi készenlétre képes. Nekem két napig bírta egy feltöltéssel, ami nem egy rossz teljesítmény a mai okostelefon-kínálatban.

Nokia C5-03
[+]

Értékelés: Nokia C5-03
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 6 pont
Összeszerelés minősége 8 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 5 pont
Sebesség 5 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont
Felhasználói felület élménye 6 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 9 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 5 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 4 pont
Hogyan értékelünk?

A cikket olvasva biztosan kiderül, hogy a telefonnal nem voltam megelégedve. Lassú, idejétmúlt, túl van bonyolítva, unalmas; sajnos ezek jutnak eszembe a készülékről, nem pedig a pozitívumai. Mert azok is vannak, elég csak a teljeskörű és ingyenes navigációt említenem. Ráadásul a Nokia azért lépten-nyomon bebizonyítja, hogy képes minőségi mobilokat gyártani, az N8 és a C7 is nem hiába kapott tetszett plecsnit, a Touch’n’Type szériába tartozó készülékek is nagyon el vannak találva. A C5-03 viszont egy melléfogás, csak egy múltidéző készüléknek jó, a piacon nem sok keresnivalója akad. Ha két évvel ez előtt jön ki, akár slágertermék is lehetett volna, hiszen szinte ugyanazt kínálja, mint a Nokia 5800 XpressMusic, ráadásul az áruk is hasonló. A tesztalanyunkat kártyafüggetlenül 75 ezer magyar forint kicsengetése után vihetjük haza, ami pofátlanul sok érte. Ha egy gyors pillantást vetünk az ilyen ár környékén mozgó készülékekre (Samsung Wave, Motorola Flip-Out, Sony Ericsson X10 mini és X10 mini Pro, LG Optimus One, Commtiva Z71 stb), csupa komoly telefont találunk, ezek mellett tesztalanyunk nem tud labdába rúgni. Egy Symbian^3 azért sokat dobott volna a dolgon, használhatóságban és sebességben egyaránt, úgy talán egy tetszett plecsnit kapott volna a készülék, így viszont nem sok értékelhető pontja van.

dr. Kind

A Nokia C5-03-at az XXL GSM biztosította.
Budapest VI. Jókai tér 6.
Budapest VI. Teréz körút 18.
On-line a www.xxlgsm.hu címen.

A cikk elkészítésében a T-Mobile mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Nokia

Azóta történt

 • Nokia C1-01 - abszolút vállalható

  Viszont nem lehet vele lájkolni, mert nincs rajta Facebook. Ettől függetlenül kellemes kis belépőszintű készülék a C1-01.

 • A Nokia jövője

  A barcelonai sajtótájékoztató után világossá vált, hogy merre megy tovább a Nokia. WP7, Meego, Symbian, kérdések és válaszok.

 • Új kezelőfelületet kap a Symbian^3

  Az Anna kódnévre keresztelt UI a felhasználói élményen szeretne javítani.

 • Nokia 700 - aprócska szépség

  Első látásra beleszeret az ember a finnek legújabb okostelefonjába. Aztán elkezdi használni és rájön, hogy sajnos most sem minden fenékig tejfel.

Előzmények

Hirdetés