Hirdetés

Nokia C1-01 - abszolút vállalható

Hirdetés

Előszó, tartozékok

A belépőszintű mobiltelefonokat rengeteg dolog alapján lehet osztályozni, de abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy a két legfontosabb szempont a használhatóság és az ár. Az utóbbi években alapvetően nem sok dolog történt a piac ezen szegmensével, hiszen a készülékek tudása nem nőtt számottevően, az árak nem csökkentek, használhatóság és dizájn terén viszont kis lépésekben ugyan, de haladunk előrefelé. A fejlődésre jó példa lehetne a finnek legújabb üdvöskéje, az XXL GSM által biztosított C1-01, mely egy korrektül kinéző, viszonylag jól összerakott, az átlagosnál nagyobb tudású mobiltelefon, mely könnyen lehet a belépőszint sztárja 2011-ben.

Nokia C1-01
[+]

Üzleti szempontból megértem a gyártókat, tényleg megértem. Nem érdekük az, hogy a tízenpárezres árkategóriában tényleg minőségi készülékeket gyártsanak, mert bár hatalmas sikerük lenne, megölnék azt a készülékkategóriát, melyben tesztünk tárgya is versenyez. Azonban a cikk megjelenése után kiderült, hogy a húszonpárezres ár igazából 16000, ennyiért kis felbontású kijelző és kamera jár, viszont korrekt a készülékház és a tényleges belépőszintnél nagyobb a tudás. Hogy lehetne hívni ezt a kategóriát? Felső-belépőszint? Igen, talán ez a legjobb szó rá.

Nokia C1-01
[+]

Az eszköz egy aprócska, kék színű dobozban érkezett, mely újrahasznosított papírból készült, viszont ezt sehol nem hirdeti egy felirat sem, ami nagyon szimpatikus, talán most tényleg eljutottunk odáig, hogy a cégek a környezettudatos gondolkodást nem egy mellveregetős extra szolgáltatásnak, hanem alapvető szükségletnek tekintik. Más feliratok persze vannak, ezek alapján hamar egyértelművé válik, hogy a C1-01 a zeneiséggel próbálja meg felhívni magára a figyelmet, hiszen található benne FM-rádió és zenelejátszó szoftver, ráadásul fülhallgatót is kapunk hozzá. Meg persze egy töltőt is, mást viszont sajnos nem, pedig egy 1-2 GB-os microSD memóriakártya azért igazán beleférhetett volna a pakkba, a nagy zeneiség ennek hiányában ugyanis nem teljesen létezik. Mindegy, így legalább mindenki akkora kártyát vehet magának, amekkorát csak akar.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés