Nokia 3110 Classic - elavult, nem klasszikus

Menü, alapfunkciók

A 3110 Classic a finn gyártó Series 40-es platformját használja, annak is harmadik generációs, Feature Pack 2-vel kiegészített változatát. Véleményem szerint a Series 40 az FP2-ben lévő foltozgatások ellenére is egy sok szempontból idejét múlt rendszer, kinézete, személyre szabhatósága, kezelhetősége elmarad a napjainkban elvárhatótól, ráadásul a gyenge képfrissítéssel bíró kijelző miatt nem is különösebben gyors - bár sok gyártó rendszeréhez képest még így is hasít. Normális kijelzővel jobb lenne a helyzet, de így sajnos nem túl rózsás, a 3110 Classic használat közben a pár évvel ezelőtti Nokiákat idézi - de azoknál kétségtelenül jobb, köszönhetően pl. az aktív készenlétnek.

A telefonkönyv 1000 férőhelyes, a belső memória mérete 9 MB, amit microSD kártyával lehet bővíteni. A bővítőslot az akkumulátor alatt van, menet közben tehát nincs kártyacsere - a Nokiát kivéve ezt már az összes gyártó kinőtte pár évvel ezelőtt.

A Feature Pack 2-nek köszönhetően a híváslistában már nem csak bontva lehet megnézni a bejövő/kimenő/elmulasztott hívásokat, hanem egyben is. A két gyári játék közül a Snowboard 3D egész jó, kellemes grafikája van. A másik progi sajnos nem a Snake, hanem a Sudoku. Az extra alkalmazások között mértékegység átváltót, Yahoo! Go keresőt, valamint egy Catalogs nevű progit találunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés