Nokia 1112 - ez a minimum

Bevezető, külső

A legegyszerűbb telefonok szegmense érdekes módon viszonylag szűk. Hagyományosan itt versenyez néhány Alcatel és Sagem mobil, teszteltünk már alap Philips telefont is, most pedig itt van az XXL GSM-től kapott Nokia 1112. Az alaptelefonok halmaza is több altípusra bontható, jellemzően vannak már színes kijelzővel rendelkező, belépő szintű modellek (ilyen például a Sony Ericsson J210i, vagy a Nokia 1600), és vannak a még ennyire sem képes, tényleg oldschool modellek.

Itt az eddig látott készülékek (Philips 160, Alcatel 159, Sagem MyX1-2) műmájer képernyőt kaptak: úgy néz ki, mintha színes lenne, de nem az. A Nokia 1112 nem próbálkozik ilyen trükkökkel, ami nem is baj: a készülék halványkék háttérvilágítású, monokróm kijelzőt kapott, amely kimondottan jól olvasható, egyszerű és funkcionális. Nyilván viszont csöppet sem látványos.

Maga a telefon teljesen hagyományos mérettel és súllyal rendelkezik. A formaterv klasszikus iskola képviselője, logikusan, egyértelműen elrendezett gombsor, nagy feliratok, jó nyomáspont, semmi csicsa. Minden a funkcionaltiásról szól. Bár elég műanyag az egész, de ez nem olyan zavaró, tekintettel arra, hogy kellemes a tapintási érzet. Alul csak a headset és a régi fajta Nokia töltő csatlakozója található meg, oldalt és felül teljesen sima az eszköz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés