Nokia 3110 Classic - elavult, nem klasszikus

Külső

Klasszikusunk nem egy feltűnő darab. Fekete színű, ám a készülék méretéhez képest meglehetősen nagy, a lakkozott gombok miatt nem kelt elegáns benyomást. A nagy sötétséget a telefonhangszóró, a Nokia felirat, valamint navigációs gyűrű törik meg, ezek ugyanis ezüst színben pompáznak.

Az előlapot a billentyűzet uralja. A navigációs rész megegyezik a 6120 Classicéval, csak itt nincsenek törlés és shift gombok. Jól használható, bár a kiválasztó gomb egy kicsit talán mélyen ül, ami miatt néha az ember a peremet is megnyomja vele együtt, de ez nagyon ritkán fordult elő. A numerikus résszel ilyen gond nem lesz, mivel a gombok nagyon nagyok. Felületük lakkozott, ez szerintem nem néz ki különösebben jól, csak gyűjti az ujjlenyomatokat. Gépelni viszont nagyon jól lehet rajta.

A kijelző a készülék egyik leggyengébb pontja. Felbontása 128 x 160 pixel, átlóját nem adta meg a gyártó, szerintem 1,8 hüvelyk körül lehet. Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy egy középkategóriát súroló modellbe hogy rakhatnak ilyen kijelzőt, ez 2007-ben már az abszolút low-end készülékek sajátja kéne, hogy legyen. Öröm az ürömben, hogy legalább TFT panelről van szó. Képminősége hagy némi kívánnivalót maga után, de különösebben nem rossz, inkább átlagos, bár a képfrissítéssel vannak problémák.

A hátlap a készülék oldalához hasonlóan kellemes tapintású, puha műanyagból van. Felül, a Nokia felirat alatt található az 1,3 megapixeles kamera, valamint a kihangosító hangszórója. Maga a készülék egyébként átlagos méretű (108,5 x 45,7 x 15,6 mm), tömege 87 gramm, remekül belesimul az ember kezébe.

Felül terpeszkedik a hatalmas méretű bekapcsológomb, aminek köszönhetően nem lesz gond a profilváltással. Bal oldalon az infra port, jobbra pedig a hangerőszabályzó gombok figyelgetnek.

Alul már nagyobb a zsúfoltság. Bal szélen a mikrofon, mellette a a töltő csatlakozója, a 2,5 mm-es jack kimenet, valamint a gumilappal takart miniUSB csatlakozó van. Ez utóbbi mellett nem mehetek el szó nélkül: rendben van, hogy fedlap védi, de ettől függetlenül ki lehetett volna pótolni egy kis műanyaggal a mellette lévő helyet, mivel méretes lyuk tátong körülötte. Igénytelen - nem tudok rá jobb szót.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés