Nokia 3110 Classic - elavult, nem klasszikus

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

Adatkommunkáció terén szerencsére nincs gond a készülékkel. A GSM háromnormás (900/1800/1900MHz), a GPRS mellett az EDGE is támogatott. UMTS természetesen nincs, ám nem is kell, mivel e-mail kliens nincs (de létezik Java alapú), a webböngészés pedig nem nagy élmény ezen a kijelzőn. Van infra port, a Bluetooth az USB-hez hasonlóan 2.0-s, A2DP támogatás van. A készülék ismeri a Mass Storage üzemmódot is, egy sima miniUSB-kábellel a gépre dugva a memóriakártyát mint cserélhető lemezt fogjuk látni - ez meg is oldja a buta helyre rakott memóriakártya problémáját, de ettől függetlenül igazán kerülhetett volna egy USB-kábelt is a dobozba.

Az üzemidő egész jó, átlagos használat mellett 3-4 napig elketyegett, amiben valószínűleg nagy szerepet játszik az 1020 mAh kapacitású akkumulátor is.

A 3110 Classic nem egy rossz készülék, tudása hasonló, mint az E200-é, alapjába véve jól használható, szerethető. Fontos különbség viszont, hogy míg a Samsung modellje a BlackUI szisztémára épül, addig szegény 3110 alapja a több éves, toldozgatott-foltozgatott, de a kor elvárásainak ennek ellenére részben megfelelni képtelen Series40 platform, amihez ráadásul hozzájön a gyengécske kijelző is. Ezt egy pénztárcabarát összeget tartalmazó árcímkével lehetne kompenzálni, de per pillanat több mint 35 000 forintot kell fizetni az új, független változatért. Ennyiért pedig jobbat is kapni.

Bocha

A Nokia 3110 Classicot az XXL GSM biztosította. A készülék megvásárolható:
Budapest VI. Jókai tér 6.
Budapest VI. Teréz körút 18.
On-line a www.xxlgsm.hu címen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés