Hirdetés

Nokia 3120 classic - szintet lép

Hirdetés

Bevezető

Click to read in English!

Több napja megelégedéssel használtam már tesztünk alanyát, s fontolgattam magamban, hogy vajon honnan kezdjem majd a dicshimnusz megéneklését, mit emeljek ki elsőnek a 3120 classic nagyszerű szolgáltatásai közül, ám a cikk megírása előtt megkérdeztem a készülék árát. Kicsit megdöbbentő volt a válasz: a telefon közel 50 ezer magyar valutát kóstál, ami bizony eddig nem volt jellemző a 3-as széria darabjaira.

Nokia 3120 classic

Nyilván élből jöhet a válasz: friss modell, fog ez még lentebb is menni, talán nem is kell rá sokat várni. De ha az ember úgy határoz, hogy ennyi pénzt áldoz telekommunikációs céljainak megvalósítására, rögtön beleszalad egy sereg alternatívába. Csak néhány példát ragadnék ki a konkurens gyártók közül, amelyek árban még el sem érik a 3120 classic szintjét: a remek Samsung G600, ha kell a 3G, akkor az U700, vagy a Sony Ericsson K770i.

Nokia 3120 classic

Ha viszont ez így van, akkor az XXL GSM által leszállított 3120 classic valami fergeteges jószág kell legyen, hiszen tudásban, minőségben, stílusban utol kéne érnie a fent nevezett modelleket. A stílus megítélése szubjektív, de a másik két paramétert tekintve valóban nem kell szégyenkeznie a kis Nokiának. Mégis álljunk meg egy szóra, és bukkanjon elő a valahol mélyen mindenkiben megtalálható sznobizmus is egy pillanatra. 3120 classic? Hát a nem „klasszik” verzió egy kis fiatalos műanyagdarabka volt, olcsó árfekvéssel, meg úgy egyáltalán: egy 3-as Nokia birtoklása mégsem ugyanaz, mintha az ember egy U700-zal szaladgál. Ezzel nem lehet feszíteni, izmozni, a 3120 classic ugyanis első pillantásra egy viszonylag egyszerű, jelentéktelen cuccnak tűnik. De a látszat csal. Mennyire? Mindjárt kiderül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés