Nokia 3110 Classic - elavult, nem klasszikus

Multimédia

A kamera 1,3 megapixeles, segédfény, önarckép tükör nincs. A legnagyobb elérhető felbontás 1024 x 1280 pixel (tehát egyenesen tartva a telefon álló formátumú képeket készít). A minőség jobb, mint amit vártam, éjszaka viszont használhatatlan. "Érdekessége", hogy elég lassan exponál, a gomb megnyomása után rövid idővel megjelenik a töltést jelző ikon, de a kép még csak ilyenkor készül, azaz ekkor még nem szabad mozgatni a telót - ha mégis így teszünk, akkor előfordulhat, hogy a saját lábunkat fotózzuk le (1. kép). Sötétben a képek elképesztően zajosak, ráadásul az éjszakai mód bekapcsolása után legalább 4-5 másodpercet kell várnunk, mire a kamera képe ismét megjelenik a kijelzőn. Mozgóképekből a legnagyobb elérhető felbontás 176 x 144 pixel.

Nézzük a zenei funkciókat. Az FM rádió alap, van viszont zenelejátszó szoftver is, mely képes a háttérben futni. Lehetőség van hangszínek választására, sőt, sajátokat is létrehozhatunk (bár csak 5 sávot lehet állítgatni). A zenék tekeréséről viszont le kell mondanunk, amennyiben szünetel a lejátszás, a szoftver nem reagál a tekerőgomb nyomkodására, lejátszás közben pedig másodpercenkénti 6 másodperces sebességgel tudunk pörgetni.

A gyári fülhallgató gyenge minőségű, zenehallgatásra kompromisszumokkal alkalmas, mivel elég "műanyagos" hangja van. A hangerőt a zenelejátszó szoftverben, 10 fokozatban lehet állítani. Mint arról már szó esett, a jack kimenet 2,5 mm-es, tehát van lehetőség saját füles használatára is, de újabb rejtély, hogy miért nem fért el egy rendes, 3,5 mm-es csatlakozó az amúgy nem különösebben vékony gép alján.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés