Hirdetés

LG G5 SE - semmivel SE rosszabb

Az LG moduláris csúcskészülékének visszafogott variánsa közel olyan jól szerepel, mint a teljes értékű megoldás, ráadásul az ára is kedvezőbb. Már a G5 eredeti nyitóárához képest...

Hirdetés

Bevezető, doboz

Az LG idei csúcskészülékének alternatív kiadása főleg az árérzékenyebb, mondjuk dél-amerikai, vagy orosz piac kiszolgálására fókuszál, így Európában alapvetően nem képezi a gyártó hivatalos kínálatának részét, itt van nekünk ugye helyette a jóval erősebb LG G5, noha az SE is beszerezhető, ráadásul teljes hálózati frekvenciatámogatással együtt. Az LG G5 SE megnevezés egyébként utalhatna Special Edition különleges kiadásra is, amitől logikusan nagyobb, vagy legalább egy lényegileg eltérő funkciót várnánk, de mint utaltunk rá, a specialitás ezúttal kimerül a G5 eredeti nyitóárához képest kedvezőbb árfekvésben, és az ennek megfelelő, konszolidáltabb teljesítményben.


[+]

A visszafogott hardver mellett viszont a G5 SE lényegében ugyanazt kínálja, mint az alapmodell, mindössze a nyers erőből vettek vissza valamelyest. Tették mindezt úgy, hogy a hétköznapi felhasználás során szinte észrevehetetlen a különbség, amellett, hogy a G5 minden előnyét és egyedi vonását meg tudták tartani. Feltesszük, ez lett volna a lényeg. Az LG G5 SE tehát nagyjából megegyező dimenziók mellett szintén moduláris kialakítással bír, nagylátószögű optikával, színspektrum szenzorral és lézeres fókuszrásegítéssel támogatott dupla hátlapi kamerarendszerrel, QHD panellel, és lényegében teljes adatkommunikációs arzenállal áll rendelkezésre. A különbség jószerével csak a teljesítménytesztek eredményeit nézegetve érzékelhető.


[+]

A csomagolás is teljes mértékben megegyező dizájnt és kialakítást kapott, így az XXL GSM-től első ránézésre akár egy G5-öt is kaphattunk volna, mindössze a márkajelzés és típusmegjelölés egészül ki egy alig észrevehető SE kitétellel. A fehér és élénk zöld színben pompázó csomagolás továbbra is a készülék modularitását idéző módon nyílik: a fehér karton bujtatót eltávolítva kerül elő maga a doboz, amin a kivehető akkumulátormodul díszeleg. A fedelet felnyitva a készülék használatra kész állapotban szedhető elő. Konkrétan az akkumulátoregység képezi a telefon alsó részét, így értelemszerűen összerakva dobozolták be, ezzel nem kell külön vacakolni. A papírtálcát kivéve ritka kulturált módón becsomagolt dokumentáció takarja az elvágólag rendezett tartozékokat. A középső rekeszben orosz feliratos, váltakozó feszültségű, 1,8 amperes hálózati gyorstöltőfejet találunk, mellette C típusú USB töltő- és adatkábelt, valamint külön dobozkában egy textil szigetelésű kábellel kötött, mikrofonos sztereó headsetet. Az egyik érdekesség, hogy minden tartozék ugyanolyan formában, erőfeszítés nélkül visszapakolható a dobozba, mint ahogy azt gyárban beletették, noha a hely egy milliméterrel nem nagyobb a szükségesnél, a másik pedig a fülhallgató kábelének textil borítása. Egyik sem jellemző manapság.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés