2018. június 20., szerda

Gyorskeresés

Hat év után először negatívban az LG

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: LG

Az árbevétel oldaláról jók a év végi, előzetes mutatók, a profitok viszont hat év után először fordulhattak veszteségbe a vállalat negyedéves jelentése szerint.

Hirdetés

Határozottan érdekes volt az LG G5 MWC-s bemutatója, hiszen a QHD-s, Snapdragon 820-as eszközzel a koreaiak megpróbálták visszahozni a moduláris telefonok divatját. A szakma verdiktje ugyanakkor felemás lett, kiemelve például a toldalékok illeszkedésének problémáit, és a vásárlóerő oldaláról sem hozta a G5 az előzetesen várt számokat, míg a multimédia király V20 csak néhány piacon várt elérhetővé. Persze nem csak az okostelefonok teszik ki az LG rendkívül szerteágazó termék- és komponenskínálatát, ám jelentős a befolyásuk a működési nyereségre.

A G5-tel az LG-nél minden megváltozott
Nem jött be a moduláris kialakítás az LG-nek, idén visszatérhetnek a hagyományoshoz [+]

Az előbbire nem lehet panasz, hiszen 2015 negyedik negyedévéhez képest (14,56 billió koreai won) 14,78 billióra sikerült az összbevételt feltornázni 2016 végén, az előzetes számolgatások szerint (3,6 billió forint). A problémák a nyereség oldaláról adódtak: nem végleges, saját becslés szerint a 2015 Q4-es 349 milliárd wont kitevő profitból 35,3 milliárdos negatív nyereség lett 2016 végére (8,6 milliárd forint), más szóval veszteség, méghozzá hat év után először. Az LG gazdasági mutatóit az állítólag nemsokára érkező, a pletykák alapján a moduláris kialakítást elhagyó G6 terelheti helyes irányba. A negyedik negyedév végleges számadatait a hónap végén publikálja a dél-koreai óriás.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.