Hirdetés

Leagoo S8 - s-eight-elen

A Leagoo teljesítménye nagyon hullámzó, vannak egészen összeszedett, korrekt, megfelelően árazott készülékei, de a Leagoo S8 sajnos nem ilyen. Noha trójai nincs rajta. Legalábbis nagyon reméljük.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Láttunk már egészen összeszedett, nagyon okosan mélyen alulárazott, ennek megfelelően a képességeihez mérten jól pozicionált, korrekt készüléket a Leagootól. Na, az S8 nem ilyen. Elképzelni sem tudjuk, hogy a gyártó miért erőlteti az „ihletet adóSamsung Galaxy S8-cal való kényszeredett összehasonlítást. Érdemesebb volna akkor már a kísértetiesen hasonlító Bluboo S8-cal szemben vagánykodni. Vagyis megpróbálni. Az csak egy dolog, hogy semmi értelme egy alsó középkategóriás eszközt és egy masszívan prémium modellt összevetni, de ebből a gyakorlatból semmi más következik, minthogy még egy amőba számára is azonnal nyilvánvalóvá válik: a két készülék olyan messze van egymástól, mint ide Sencsen. Plusz a Föld-Plútó távolság. Kétszer.


[+]

A trójai botrányt igen jól reagálta a gyártó, a maximum 38 ezer forintból beszerezhető Leagoo T5 egy roppant mutatós, alapszintű felhasználásra tökéletesen alkalmas belépő modell volt, teljesen kamu duplakamerás portré móddal, de összességében vállalható képességekkel, mutatós kivitelben. Az S8 pedig körülbelül ugyanez, csak kevesebb RAM-mal, kevésbé jó optimalizálással, enyhén kínos kijelzőmegoldással és sokkal kevésbé hatékony, majd teljesen elhalálozó ujjlenyomat-olvasóval. Ezzel együtt nem használhatatlan, de 45 ezer forint plusz ÁFA kategóriában rém kellemetlen, hogy a Bluetooth például önálló életet él. A dupla duplakamera felesleges, fogalmunk sincs, hogy bármikor csinálnak-e egyáltalán valamit, a natív fekete-fehér felvételen kívül, a portré mód pedig mind az előlapi, mind a hátlapi páros esetében szoftveres megoldás. Abból is a kínosan gyenge fajta.


[+]

A csomagolás viszont szokás szerint kulturált és minőségi, a nagyméretű, négyzetes dobozon a megszokott formában található a típusjelzés és a gyártó élénkzöld logója. A készüléktálcát is magába foglaló térelválasztó elem műanyag, amiből szinte ki kell feszegetni a készüléket, olyan stabilan fogja. Vagy kivenni az egészet, ahogy van és kierőltetni valahogy. Az alant, mellesleg irtó ízlésesen elrendezett dobozkákat már könnyebb előszedni, mindennek megfelelő, saját helye van, így a víztiszta, kissé vastag szilikontok és a dokumentáció a legnagyobb egységben, a 2 amperes hálózati töltőfej a közepes boxban és a felvevőgombos, mikrofonos sztereó headset is külön csomagban bujkál. Fólia ugyan volt a készüléken, de egyrészt negyede akkora, mint a lefedendő terület, másrészt azt hittük, hogy jelentősen ront az érintésérzékenységen. Tévedtünk. Ront, csak nem jelentősen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Felturbozzák a Leagoo T5-öt

  A formátum és a képarány ugyan marad, de friss, aránylag ritka szettet pakolnak a szoftver alá.

 • Leagoo T5 - trójai nélkül ötös

  A Leagoo a belépő árszinten kíván dupla kamerás alternatíva lenni. Ha a portré módot nem erőltetjük, mert kamu, akkor igényes, szép és hatékony készüléket kell látnunk.

 • Kopp-kopp! Ki az? Az S8. A Bluboo-tól

  Nem fogják elhinni olvasóink, hogy melyik ismert márka kávamentes csúcskészülékére hasonlít a Bluboo új, olcsó ajánlata.

 • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

  Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés