A Leagoo elismerte, hogy trójai van a telefonjain és szoftverfrissítést ígért

Hirdetés

A Dr.Web pár napja jelentette be, hogy két kínai márka telefonjain is trójait talált. Az érintett gyártók a Leagoo és a Nomu, előbbinek az M5 Plus és M8, utóbbinak az S10 és az S20 nevű modelljei fertőzöttek az Android.Triada.231-es trójaival. Ez a kártevő a rendszer Zygote komponensébe épül be, amely alapvetően a különböző alkalmazások indításáért felel, röviden és tömören ez azt jelenti, hogy minden futtatott alkalmazás adatihoz hozzáfér. Az Android.Triada.231-es további trójai komponenseket tölt le a háttérben, ezzel megnyitva az utat olyan vírusok számára, amelyek hozzáférhetnek a felhasználói adatokhoz, azokat pedig továbbküldhetik bárhova. Akit mélyebben érdekel, hogy mit csinál pontosan a kártevő, ide kattintva olvashatja a Dr.Web elemzését.

A Leagoo közleménye
A Leagoo közleménye [+]

A Nomu egyelőre nem reagált a vádakra, a Leagoo viszont közleményt tett ki a hivatalos Facebook oldalra, miután a türelmünket kérték egy nappal korábban. A gyártó elismeri a trójai jelenlétét, közleményük szerint már kapcsolatba léptek a Dr.Web kínai képviseletével, hogy minél hamarább orvosolják a problémát. A Dr.Web szerint a trójai alapvetően egy új Android rendszer telepítésével tüntethető el a rendszerből, a Leagoo pedig azt ígéri, hogy OTA szoftverfrissítést kapnak hamarosan az érintett modellek, de ehhez a ROM számos pontját át kell vizsgálni, hogy a különböző, gyári alkalmazások működésében ne keletkezzen hiba.

A termékdoboz gyenge, az M5 viszont kifejezetten szívós konstrukciót kapott
Az M5 elvileg nem érintett, csak az M5 Plus [+]

A Leagoo természetesen kifejezte reményét abban a tekintetben, hogy ez az eset nem okoz majd bizalmatlanságot a gyártóval kapcsolatban és elnézést kért az ügyfeleitől a történtekért.

Hirdetés

Azóta történt

 • Leagoo T5 - trójai nélkül ötös

  A Leagoo a belépő árszinten kíván dupla kamerás alternatíva lenni. Ha a portré módot nem erőltetjük, mert kamu, akkor igényes, szép és hatékony készüléket kell látnunk.

 • Összeáll a Leagoo és a Tottenham

  A kínai gyártó és a brit csapat partnerségi megállapodást kötött, a Premier League újabb távol-keleti szponzorral bővült.

 • Nomu S30 mini - nomus olyan rossz

  A Nomu hírnevét nem csak a rendszerbiztonsági problémák tették próbára, becsúszott egy tragikus modell is a szórásba. Az S30 viszont jól sikerült, és az S30 mini is.

 • Nomu S10 Pro - nomUn est omen

  A Nomu S10 Pro ismét egy kifejezetten jó kialakítású, középkategóriás strapamobil a szükséges igazolásokkal. Csak a gyártó kevésbé szimpatikus a trójai-gate óta.

Hirdetés