A Galaxy S8-nak szeretne ellenfelet állítani a Leagoo

Hirdetés

Bármekkora összeget hajlandóak lettünk volna arra feltenni, hogy az LG G6 nyújtott kijelzője és a keret nélküliség felé haladó S8 meg fogja ihletni a kínai gyártókat, nem is kellett sokat várni arra, hogy a Leagoo bejelentse, hogy már gőzerővel dolgoznak valami hasonló kialakítású telefonon. Egyelőre egyetlen fotót publikált a cég, amely itt látható alul, ez persze renderkép, ami mindig szebbnek mutatja a terméket, mint amilyen a valóságban lesz, de a próbálkozás szemmel látható, arról nem is beszélve, hogy a Kiicaa S8 nevet adták a készüléknek, amiből a témában kevésbé jártas vásárlók is a Samsung termékére asszociálhatnak.


[+]

A telefon külsejét egyértelműen a 18:9-es képarányú kijelző határozza meg, amelynek mérete változhat attól függően, hogy a Kiicaa S8, S8 Lite, vagy S8 Premium modellt látjuk éppen, az olcsóbb változatban 5,72, a drágább esetén 5,99 inch lehet a képátló. A felbontás mindkét esetben 1440 x 720 pixeles, ami már egyből jelzi, hogy tudásban meglehetősen távol áll majd a Leagoo masinája a múzsaként használt Samsung modelltől. A rendszer lelke egy MediaTek MT6763-as chipset, ami azért távol áll attól, hogy erőműként tekintsünk rá, de nem rossz, nyolc darab Cortex-A53-as magból épül fel, amelyek maximum 2 GHz-en ketyeghetnek, a melléjük rakott grafikus gyorsító pedig egy Mali-G71. A Leagoo azt állítja, hogy a kisebbik modellben is lesz 4 GB RAM (a nagyobbikban pedig 6 GB), ezen felül pedig két hátlapi kamerát is ígérnek, úgy tudni, hogy mindkettő 13 megapixeles felbontásra lesz majd képes, 4G hálózatokon pedig 300 Mbps sebességű letöltéssel kecsegtetnek. Ha minden jól megy, akkor a bejelentést követően tesztkészüléket is kapunk, így be tudjuk mutatni, hogy mennyire sikerült a Leagoo-nak megidéznie a Galaxy S8-at a gyakorlatban.

Előzmények

  • Golyóálló-e a Leagoo M5?

    A gyártó azt állítja, hogy a telefonja katonai golyóálló védőüveget kapott. Egy belépő szintű készüléktől ez elég merész kijelentés, úgyhogy magunk jártunk utána, igaz-e. És videóra is vettük.

  • Leagoo M5 - áron alul, átlagon felül

    Fémház, 2 gigabájt RAM, ujjlenyomat-olvasó, Android 6.0 és kedvező ár: a 3G-s M5 sokat ígér, és amikor nem teljesít, emlékeztetni kell magunkat: kb. 20 ezer forintból ideér.

  • Leagoo Shark 1 - a nagy cápa hamar megéhezik

    A kevésbé ismert kínai gyártó legújabb óriása hatalmas kijelzőt és akkumulátort kapott, ám hiába a visszafogott hardver és a 6300 mAh, az üzemidő nem a legfényesebb.

Hirdetés