MWC 2019: A Leagoo is a kameralyukra esküszik

Alapvetően jó élmény volt ellátogatni a Leagoo standjához, függetlenül attól, hogy a gyártó sokkal visszafogottabban képviselte magát idén az MWC-n, mint egy évvel korábban, például sajtótájékoztatójuk sem volt (vagy csak mi nem tudtunk róla), de legalább a standon dolgozó munkatársak nagyon kedvesek és felkészültek voltak, ráadásul angolul is jól beszéltek. Ki is tudtuk próbálni a januárban bejelentett S11-et Helio P22-es rendszerchippel, 4 GB RAM-mal, felszereltségtől függően 64 vagy 128 GB belső tárhellyel és egy 6,3 hüvelykes IPS HD+ (720 x 1520 pixel) kijelzővel, no meg 3300 mAh-s akkumulátorral, de ennél sokkal kíváncsibbak voltunk az idei legkomolyabb készülékükre, a Leagoo S12-re.


[+]

Épp ezért kicsit szomorúan konstatáltuk, hogy csak egy dummy telefon volt kint, ráadásul még a fejlesztés olyan stádiumában vannak, hogy azt sem tudják, hol lesz a kameralyuk, a kamutelefonon középen volt, a plakáton meg oldalt, erre amúgy ők hívták fel a figyelmünket. A specifikációja viszont ismert, a 6,4 hüvelykes IPS technológiás, HD+ felbontású (720 x 1560 pixel) megjelenítővel szerelt masina kétféle rendszerchippel kerülhet forgalomba, MediaTek MT6363 (Helio P23) vagy 6361 ketyeghet benne, a RAM mérete előbbinél 6, utóbbinál 2 GB, és a belső tárhely is hasonlóan alakul, a komolyabb (de amúgy nem épp kurrens) rendszerchip mellé 64, a gyengébb megoldáshoz pedig 16 GB jár. A hátlapon három kamera kap majd helyet, a komolyabb változatnál a felbontás 16, a gyengébbiknél 8 megapixel, mindkettőt két darab 2 megapixeles, fixfókuszos megoldás segíti majd a mélységélesség növelésében. A 157 x 75,2 x 8,6 milliméteres készülékbe 4000 mAh-s akkumulátort raknak, és ujjlenyomat-olvasó is kerül rá, csak nem tudni, hogy hova.


[+]

A készülék megjelenése júniusban várható, a tervezett ár 250 USD, ami mai árfolyamon kb. 70 000 forint. ÁFÁ-val együtt tehát nagyjából 90 000 forint környékén juthat el Kínából a magyar felhasználókhoz, ennyiért pedig már most is vannak jobb vételek.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

Előzmények

  • Leagoo M9 - ennyiért ez is meglepő

    Olcsóbb, mint bármi más, mégis működik. Rengeteg kompromisszumot rejt magában, de az alapfeladatokat ellátja. Érdemes?

  • Leagoo S8 - s-eight-elen

    A Leagoo teljesítménye nagyon hullámzó, vannak egészen összeszedett, korrekt, megfelelően árazott készülékei, de a Leagoo S8 sajnos nem ilyen. Noha trójai nincs rajta. Legalábbis nagyon reméljük.

  • Leagoo T5 - trójai nélkül ötös

    A Leagoo a belépő árszinten kíván dupla kamerás alternatíva lenni. Ha a portré módot nem erőltetjük, mert kamu, akkor igényes, szép és hatékony készüléket kell látnunk.

  • Leagoo M7 - nagyot koppint, azután elhallgat

    Eljutott az iPhone 7 Plus formája és a duplakamera koncepciója a belépőszintre, ám ahol árban a konkurenciához képest Leagoo hozzátesz, azt máshonnan kénytelen elvenni. Nem lőttük le.

Hirdetés