Leagoo T5 - trójai nélkül ötös

A Leagoo a belépő árszinten kíván dupla kamerás alternatíva lenni. Ha a portré módot nem erőltetjük, mert kamu, akkor igényes, szép és hatékony készüléket kell látnunk.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Leagooról mostanában igen kedvezőtlen hírek kerültek elő, amelyek egyáltalán nem járulnak hozzá a fogyasztók bizalmának megerősítéséhez a gyártó, itthon eleve kevéssé ismert készülékeivel kapcsolatban. A kínai cég a napokban ismerte el, hogy a Dr.Web által talált - mondhatnánk, hogy biztonsági rés, de az erős eufémizmus lenne - konkrétan trójai kártevő valóban jelen van az M5 Plus és M8-as készülékek rendszerében. A közlemény egyébként késlekedés és mellébeszélés nélkül ismerte el a problémát és biztosította a felhasználókat az Android.Triada.231 és az általa letöltött kártékony komponensek eltávolításáról. Egyébként nem csak a Leagoo érintett az ügyben, hanem a Nomu is, felőlük viszont eddig nem hallottunk.


[+]

Így azért elég nagy szerencse, hogy nekünk a fertőzött M5 Plus kisebb verziójához volt szerencsénk mostanában és a Leagoo M7-hez, ami első ránézésre meglehetősen hasonlít a Leagoo T5-re. Viszont a minden szempontból igen gyenge, de legalább roppant olcsó M7 egyáltalán nem volt meggyőző. A kissé elszomorító M7-tel szemben, itt most az anyagminőség és a hardver is rendben van, a működés stabil és kellemes (és remélhetőleg trójai-mentes), a kijelző feltűnően szép, a kamera pedig nem tragédia. És még mindig a nettó (bolttól függően) 28-38 ezer forintos árkategóriában maradtak. A portré mód persze béna, meg nem is igazi, de ez legyen a legnagyobb baj. És lényegében ez is. Meg a fájdalmas hangszóró. Egyébként pedig meglepően összeszedett, mutatós és minőségi benyomást keltő valamit sikerült összerakni különösen kedvező áron.


[+]

A csomagolás is korrekt, szerencsére elhagyva az Apple készülékdobozaira hasonlító dizájnt. A Leagoo T5 egy jó minőségű kartonból hajtogatott, aránylag nagy méretű, jellegzetes ragasztó illatű, négyzetes fehér dobozban foglal helyet. A műanyag készüléktálcán a biztonság kedvéért szintén ott figyel a típusszám, balra pedig maga az eszköz. Ezt egy az egyben kiemelve műanyag tálcában rendezett, piktogramokkal jelölt kartondobozokból szedhetjük elő a tartozékokat. Az 5 voltos 2 amperes töltőfej gyorstöltésre is alkalmas, a mellette található téglatestből pedig a hozzá tartozó microUSB kábel is előkerül némi dokumentációval, valamint egy vékonyított, átlátszó szilikon tokkal együtt. A professzionális kijelzőtisztító kendő szett már a meglepi kategóriába esik, bár csak egyszer használatos. A legkisebb kockából egy felvevőgombos, hagyományos kialakítású, csíptetővel is felszerelt mikrofonos fülhallgató kívánkozik ki.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Összeáll a Leagoo és a Tottenham

  A kínai gyártó és a brit csapat partnerségi megállapodást kötött, a Premier League újabb távol-keleti szponzorral bővült.

 • Felturbozzák a Leagoo T5-öt

  A formátum és a képarány ugyan marad, de friss, aránylag ritka szettet pakolnak a szoftver alá.

 • Leagoo S8 - s-eight-elen

  A Leagoo teljesítménye nagyon hullámzó, vannak egészen összeszedett, korrekt, megfelelően árazott készülékei, de a Leagoo S8 sajnos nem ilyen. Noha trójai nincs rajta. Legalábbis nagyon reméljük.

 • MWC 2019: A Leagoo is a kameralyukra esküszik

  Sokkal szerényebb volt a Leagoo jelenléte idén, mint tavaly, ráadásul a legkomolyabb készülékükből nem is volt kint végleges példány.

Előzmények

Hirdetés