Hirdetés

iOS 10 rendszerbemutató

Egy iPhone 6s fedélzetén tudtuk kipróbálni, mit nyújt az Apple mobil operációs rendszerének legújabb változata. A gyorsan terjedő iOS 10 felhasználói felületben és funkcionalitásban egyaránt felvonultat újdonságokat.

Hirdetés

Bevezető

Szeptember 13. óta mindenki számára elérhető az Apple mobil operációs rendszerének legújabb verziója, az iOS 10. A rendszerverziót a júniusi keynote óta ki lehet nyúzni, először fejlesztői előzetes formájában, majd júliustól publikus bétaként próbálhatták ki az újdonságokra fogékonyak. És bár hivatalosan múlt kedden startolt el az új verzió a watchOS3-mal és a MacOS Sierrával karöltve, a GM (a rövidítés a Golden Master szavakat takarja, azaz az első publikus variánsról van szó) már egy héttel az említett dátum előtt beszerezhető volt. Ennek megfelelően mi sem vártunk, hamar le is cseréltük a bétát az iPhone 6S fedélzetén.


[+]

A rendszerfrissítések sarkalatos pontja az előző generációs készülékek támogatása, az Apple ebben hagyományosan az élen jár. Telefonok esetén iPhone 5, táblagépeknél iPad 4, az iPod Touch készülékeknél pedig a hatodik generáció az alsó korlát, azaz az említett trió mellett minden újabb eszköz megkapja az iOS 10-et. Persze a funkcionalitás nem feltétlenül teljes, sok esetben korlátokba ütköznek bizonyos újdonságok, ilyenek például a 3D Touchra épülő megoldások.

A frissítések adaptálásában továbbra is az élen jár az Apple, alig pár nappal a megjelenés után már igen komoly részesedésről beszélhetünk. A Mixpanel szerint vasárnap este már bőven harminc százaléknál járt a legújabb iOS, míg az iOS 9 62, a régebbi verziók pedig 4 százaléknál tanyáztak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

Előzmények

 • Apple iPad Pro - almafelfújt

  Az almás vállalat egy 12,9 hüvelykes kijelzővel szerelt táblagéppel örvendeztette meg a nagyközönséget: az iOS 9 érezhetően nincs még erre felkészülve, viszont a hardver bivalyerős.

 • Apple iPhone SE - se vele, se nélküle

  Az almás vállalat egy rendkívül kompakt méretű készüléket dobott piacra. A külső már ismerős, a belső pedig bivalyerős, a kamera és az üzemidő is dicséretes. De vajon ez elég lesz a sikerhez?

 • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

  A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

 • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

  Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

Hirdetés