Érdekesen alakul az egyes platformok piaci részesedése

Hirdetés

A Kantar Worldpanel packutató által most közzétett, 2016 harmadik pénzügyi negyedévre vonatkozó adatai alapján az Egyesült Államokat az iOS uralja, az 5,2%-os százalékos növekedés az iPhone 7 és iPhone 7 Plus kiemelkedő eladásainak köszönhető, amelyet szintén egy Apple termék, a most már kicsit olcsóbb iPhone 6s követ. Az Android piaci részesedése továbbra is majdnem a duplája az iOS-ének, noha 66,7%-ról 63,4%-ra esett vissza. A tavalyi megegyező időszakhoz képest a Windows is 2%-os csökkenést szenvedett el, így 1,9%-on áll.

iPhone 7
iPhone 7

Ezzel szemben Németországban az iOS eleve nem valami vaskos részesedése tovább karcsúsodott, így 15%-ot tud felmutatni, míg Kínában 18,7%-ról 14,2%-ra esett. Annak ellenére, hogy Nagy Britanniában is az iPhoneok voltak a legkelendőbbek szeptemberben, ráadásul az iPhone SE még mindig remekül teljesít, a Samsung továbbra is képes volt megőrizni pozícióját, ami számszerűleg 30,4%-ot jelent az iOS 15,1%-ával szemben. Olaszországban viszont a Huawei eszközölt trónfosztást az addig piacvezető dél-koreai gyártóval szemben, így a legnagyobb kínai gyártó a tavalyi megegyező időszakhoz képest tekintélyes 15,2%-ot javítva a piac 27,3%-át uralja.


(forrás: Android APK) [+]

Kínában továbbra is az Android dominál, amely az eladott készülékek 85,3%-án fut, többek között az Oppo R9-en is, ami ebben negyedévben maga mögé utasította az iPhone 6s-t a legkeresettebb mobiltelefon kategóriában. Itt viszont a Windows és a BlackBerry a statisztikailag kimutathatatlan tartományba került, nem mintha a kanadaiak USA-ban mért 0,2%-a olyan meggyőző lenne. Az elemzők is érdeklődve várják az utolsó negyedév eredményeit, főleg a karácsonyi időszak miatt, amiben a Samsung eleve kedvezőtlen pozícióból indul a Galaxy Note7 fiaskó miatt, bár az Galaxy S7-nek és az S7 edge-nek még lehet esélye, míg az Apple jó eséllyel javíthat a kínai piacon, mivel jelenleg is nagyobb a kereslet az iPhone S7 Plusra, mint amennyit a gyártó biztosítani tud.

Azóta történt

Előzmények

  • Az Apple mobilok 60%-án fut iOS 10

    Azt már megszokhattuk, hogy a jól ismert amerikai cég termékeire az androidos ütemnél jelentősen gyorsabban érkeznek a frissítések, persze almát körtével nem érdemes összehasonlítani.

  • Elérhető az Android 7.1.1 Developer Preview

    Az ígéreteknek megfelelően még októberben befutott a első komolyabb Nougat frissítés fejlesztői, béta változata.

  • Apple iPhone 7 - Hetes, ki hiányzik? Jack!

    Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.

Hirdetés